© tibi kisgyorgy fashion TV-229 micsorata

DGO_1772DGO_1778DGO_1826DGO_1748DGO_1934DGO_1731

Lăcrămioara Iordăchescu este un designer recunoscut, cu ștate vechi, de la poalele Tâmpei. Brașoveanca este pe piața modei de mai bine de 22 de ani și conduce cu succes o casă de modă, în care a pus mult suflet. Recent, ea a făcut furori la Fashion Tv Festival, alături de Adela Diaconu cu ”Extravaganța”, ultima colecție.

Sunteți de peste 22 de ani în acest domeniu. Ce-i trebuie unui designer să se mențină pe piață?

Cu o experiență ce datează din 1993 realizez îmbrăcăminte pentru femei, și sunt preocupată de frumos. Unui designer, ca să reziste pe piață îi trebuie, pe lângă profesionalism și perseverență, o permanentă preocupare pentru calitate. Trebuie acordată o atenție specială clientului, ca acesta să primească servicii și produse de bună calitate, să fie mulțumit și să revină cu plăcere la Diolastilis.

Ați realizat multe colecții de-a lungul timpului. Care vă este cea mai dragă și de ce?

Toate colecțiile îmi sunt dragi, deoarece sunt foarte pasionată de designul vestimentar. Pun foarte mult suflet în realizarea ținutelor. Dintre toate, preferatele mele sunt rochiile roșii. În fiecare colecție există întoteauna o rochie roșie, rochia vedetă. Rochia roșie este un simbol al feminității, al senzualității. Se știe că roșul înseamnă pasiune, și exact asta emană și purtarea unei rochii de această culoare: pasiune, senzualitate, încredere în sine.

La Fashion Tv Festival ați realizat o colecție de lux, intitulată ”Extravaganza” împreună cu Adela Diaconu. Este un fel de doi într-unul, atât rochii, cât și costume de baie înflorate. Dați-ne, câteva detalii despre colecție.

Asocierea de nume Lăcrămioara Iordăchescu și Adela Diaconu este un rezultat al unei foarte frumoase colaborări. Ideea de bază a fost că trebuie să lansăm o colecție tinerească, cu multă culoare, care să îmbine frumosul cu utilul, și astfel a rezultat colecția „Extravaganza”, o colecție doi într-unul, compusă din 2 piese, rochie și costum de baie. Atât costumele de baie cât și rochiile aferente au aplicații de flori 3D, brodate manual cu mărgele. Aplicațiile florale în relief sunt vedete în 2015-2016.

Din ce materiale este realizată?

Costumele de baie au croiuri originale care conturează corpul feminin, oferindu-i senzualitate. Rochiile fluide, ce au croiuri atipice, sunt realizate din chifonuri fine și voaluri de mătase naturală, în culori vii îndrăznețe.

Cui se adresează?

Colecția se adresează tuturor femeilor care vor să fie admirate, care au personalitate și vor să iasă în evidență, femeilor care au sufletul tânăr și iubesc frumosul.

Ați adus în atenție costumul de baie cu floricele… Ce modele și culori se poartă vara aceasta?

Vara vrem să ieșim la lumină, după o iarnă friguroasă și o primăvară lungă și ploioasă vrem soare și bucurie. Culorile acestei veri sunt culorile aparescente precum: orange, verde neon, galben, coray, sau albastru deschis, marsala, magenta, roșu. Aplicațiile de flori în relief pe ținute, în combinație cu finețea chifonurilor și a mătăsurilor naturale, cu diversitatea de culori vii au făcut să rezulte o colecție spectaculoasă, tinerească și plină de viață, intitulată sugestiv, „ Extravaganza”.

Cum le recomandați femeilor să își aleagă un costum de baie potrivit?

Costumul de baie trebuie ales cu multă grijă. Trebuie avută în vedere forma corpului, culoarea tenului, culoarea părului. Totdeauna trebuie să ținem cont de ceea ce ni se potrivește, ce ne avantajează și apoi de ceea ce se poartă.

Poate fii la modă o femeie cu bani puțini?

Ca să fim la modă nu avem nevoie de mulți bani. Să fii la modă înseamnă să fii îmbrăcată, în ceea ce îți stă bine. Trebuie să fim doar bine informate, să fim foarte realiste în fața oglinzii, astfel încât, să putem alege ce este cel mai potrivit și corect pentru forma noastră de corp.

Ce greșeli nu trebuie să facă o femeie în vestimentație?

O femeie trebuie să țină cont de faptul că o haină, indiferent din ce categorie face parte sport, casual, elegant, trebuie să fie potrivită pentru forma corpului ei, iar ținuta să fie îngrijită și potrivită cu locul și momentul zilei. Se întâmplă frecvent, ca unele femei să aibă ținuta nepotrivită cu locul, momentul zilei și evenimentul la care sunt prezente, sau au o ținută care le dezavantajează.

Spuneți-ne câte ceva despre brand-ul Diolastilis.

Diolastilis este marcă înregistrată din anul 2000. Așa cum este bine știut, pentru clienții care frecventează casa de modă Diolastilis, în seamnă calitate. Așa cum spune și moto-ul firmei, Diolastilis înseamnă și „Eleganță la superlativ”.

Cum se îmbracă brașovencele?

Brașovencele sunt conservatoare, sunt cliente care apreciază calitatea și originalitatea.

Ce s-a schimbat în preferințele lor față de acum 15 ani?

Față de acum 15 ani sunt mult mai atente la detalii și la finisaje. Dacă în perioada dinainte de criză tratau cu superficialitate detaliile, acum acordă o atenție sporită finisajelor și detaliior care trebuie să fie bine realizate, originale și unice.

Sunteți de 22 ani pe piață și ați putut vedea evoluția lor și schimburile de generații…

În delungul timpului am observat o divizare a preferințelor clientelor în materie de vestimentație pentru evenimente (teatru, operă, cină în restaurant, banchet, nuntă, botez, etc.). Sunt cliente, care se îmbracă foarte mult sport și rareori casual, și cliente care preferă mai mult ținutele casual și cele elegante. Este foarte trist, din punctul meu de vedere, când mergem la teatru sau la operă și vedem multe femei îmbrăcate sport, chiar și bărbați, o ținută casual ar fi mult mai potrivită. Cu ani în urmă confecționam la comandă și pe măsură, foarte multe costume elegante, astăzi a scăzut foarte mult interesul pentru astfel de ținute, în favoarea rochiilor de cocktail și de ocazie.
Ce se vinde cel mai bine la Casa de modă Diolastilis?

La casa de modă Diolastilis cele mai solicitate sunt rochiile de seară, rochiile de mireasă și ținutele de cocktail.
De la ce preț pornește o rochie de seară Diolastilis? Dar de mireasă?

Rochiile de seară au prețuri cuprinse între 350 lei și 4000 lei, depinde foarte mult de modelul rochiei, de materilul utilizat, de detaliile de confecționare. Rochiile de mireasă variază între 1200 lei și 7800 lei, și la fel, ca și la rochiile de seară, depinde foarte mult de modelul rochiei, de materilul utilizat, de detaliile de confecționare. Detaliile întotdeauna fac diferența și dau un plus de valoare unui produs dar și un cost mai ridicat.

Multe femei își doresc să își facă rochia de vis la o casă de modă. Multe se lovesc de bariera prețului, le e frică să intre, crezând că prețurile sunt fabuloase.

Prețurile la casa de modă Diolastilis sunt foarte bine proporționate vis-a-vis de calitate – preț. Ca să avem o ținută realizată la o casă de modă, nu este neaparată nevoie să fie o investiție fabuloasă. O ținută la comandă și pe masură se poate realiza și la un cost rezonabil, atât timp cât nu sunt solicitate foarte multe detalii. Detaliile implică mai multă manoperă și mai mult material, și inevitabil, și un cost mai mare. Trebuie să conștientizăm totuși, faptul că, orice produs personalizat are un cost mai ridicat decât un produs realizat în serie mare.

Dacă au un buget mai mic le consiliați în găsirea soluției material-croială-manoperă, ca să le iasă rochia mult dorită la un preț accesibil?

Orice clientă, care apelează la casa de modă Diolastilis beneficiază de consiliere, pentru găsirea soluției optime material-croială-manoperă, astfel încât, la final, clienta să beneficieze de o ținută potrită, și mult dorită la un preț rezonabil.

Unde vă putem găsi și să vedem ținutele Diolastilis?

Ținutele Diolastilis pot fi vizionate la atelierul casei de modă din Brașov, strada Lungă, numărul 181, pe site-ul de prezentare www.diolastilis.ro sau pe site-ul comercial www.rochii-ocazie-mireasa.ro

La final un sfat vestimentar de care să țină cont cititoarele noastre și să le ajute când sunt într-un impas vestimentar.

Aș recomanda, ca întotdeauna să îmbrăcăm ceea ce ni se potrivește, ceea ce ne avantajează, cu adaptare la ceea ce se poartă. Aș mai recomanda să avem în garderobă și o ținută sau două clasice, care să fie ușor adaptabile la nevoia de moment prin adăugarea unui accesoriu oarecare. De preferat este să ne îmbrăcăm cu stil și nu neapărat în trend, și să nu uităm niciodată de accesoriul cel mai important pentru o femeie este „atitudinea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *