The-Magic-Lamp-of-Aladdin_crop

Odată ce te-ai decis să începi să îţi schimbi viaţa, ai hotărât ce ţi-ai dori să experimentezi, e timpul să îţi formulezi dorinţele astfel încât să permiţi Universului să le împlinescă.

Pentru a înţelege ce vreau să spun, te rog, dă-ţi voie să testezi modul în care tu însuţi colaborezi cu Universul. Ia o foaie de hârtie şi un creion lângă tine.

Inchide ochii, respiră adânc şi gândeşte-te care ar fi cele mai importante trei  dorinţe, ţeluri sau obiective pentru următorii doi-trei ani. Ce ţi-ai dori să creezi în viitorul apropiat?

Ia-ţi timp şi formuleaza in scris răspunsurile tale. ( Ca să beneficiezi cu adevărat de acest exerciţiu chiar trebuie să scrii răspunsurile înainte să citeşti mai departe   )

Gata? Minunat. Să vedem acum dacă Universul poate să îţi audă dorinţele, dacă ai reuşit să îi obţii cooperarea aşa încât să puteţi co-crea rezultatele dorite.

1. Cum începe formularea dorinţei tale?

 Dorinţa ta începe cam aşa:

“ Imi doresc să nu mă mai simt obosit/ă şi frustrat/ă la serviciu”.

“ Aş vrea să nu mai fiu singur/ă”

”Vreau să renunţ la fumat”

“Imi doresc să slăbesc” ?

Te rog să observi că toate aceste dorinţe au ceva negativ în ele. Nu îţi doreşti ceva care te poate ajuta să te dezvolţi, să creşti, să atingi următorul nivel al potenţialului tău. Vrei doar ca circumstanţele prezente să înceteze.  Focusul tău e pe ceea ce NU îţi doreşti, pe ceea ce NU îţi place.

Pentru a “convinge” Universul să îţi ofere ce îţi doreşti, e nevoie să îi spui ce vrei, NU ceea ce NU îţi doreşti sau de ce anume te temi.

Daca vrei sa afli mai multe amănunte despre cum sa ne folosim de Legile Universale care stau la baza procesului de manifestare, inscrie-te la cursul online GHID PENTRU O NOUA ERA. Incepem joi, 11 februarie !

Am putea reformula dorinţele iniţiale astfel:

“Sunt încântat de job-ul meu actual, mi se încurajează creativitatea şi iniţiativa”

“Sunt fericită alături de partenerul meu ideal”

“Sunt sănătos, plămânii mei sunt curaţi şi respiră uşor”

“Mă simt sexy în corpul meu sănătos şi suplu”

Formulează dorinţele într-o manieră pozitivă, concentrându-te pe ce îţi doreşti, nu pe ceea ce nu îţi place sau vrei să eviţi.

2. Simte energia

Al doilea aspect la care e nevoie să fii atent este nivelul energiei, al vibraţiei pe care vrei să o imprimi dorinţei tale. Mai citeşte o dată exemplele folosite aici. Ce simţi pe dinăuntru? Te simţi stăpân, plin de putere, în control? Sau din contra, o victimă fără putere a unui destin implacabil?

Exemplele noastre au o vibraţie foarte joasă, persoana se simte obosită, frustrată, singură, fără putere în dependenţa ei, nemulţumită de felul în care arată…Nu e de mirare dacă dorinţele nu i se vor împlini.

Universul nu răspunde cuvintelor noastre ci vibraţiei pe care o transmitem!

Nu contează ambalajul în care împachetezi dorinţa , în hârtie de ziar sau în cel mai scump celofan strălucitor. Ceea ce contează este vibraţia care emană prin ambalaj.

In Kybalion, a treia Lege Universală  este Legea Vibraţiei : “Intregul Univers este doar  vibraţie”. Stiinţa moderna, în special fizica cuantica, a confirmat faptul ca totul in Univers, inclusiv trupul nostru , gândurile şi emoţiile sunt energie pură care doar vibrează pe diferite nivele de frecvenţa.

Principiul de bază este că ceea ce se aseamănă se atrage reciproc iar această axiomă este fundamentul Legii Atracţiei. Sunt multe vorbe populare care confirma acest lucru:  “ce semeni aia culegi”, “ cu ce măsură măsori, cu aceea ţi se măsoară”, “ ce dai, aia primeşti”… Concluzia este că indiferent de nivelul de vibraţie la care eşti, Universul îl va susţine mereu , aducând spre tine şi mai multe din aceeaşi vibraţie şi nimic din opusul ei.

Nu poţi să te simţi bătut de soartă, înspăimântat sau nervos şi să aştepţi să ai linişte şi bucurie în viaţa de zi cu zi. Aceste frecvenţe sunt mult prea îndepărtate una de alta.

E de folos să înţelegem că fiecare gând, fiecare emoţie crează un tipar nou în structura AND-ului. Gândurile noastre ( care pot fi efectiv văzute de către clarvăzători) au puterea de a schimba structura celulara. Gândurile determină un process de rezonanţă şi tot ce aparţine aceleaşi game de frecvenţă va fi automat atras către noi.

Adevărata putere a gândurilor constă in a controla conştient vibraţiile mentale.

Primul pas este întotdeauna să devenim conştienţi de vibraţia noastră, să acordăm atenţie gândurilor care ne ocupă mintea şi să fim atenţi la ce simţim fizic, în trupul nostru, pe parcursul zilei. Emoţiile sunt barometrul nostru! Aşadar, de câte ori ne stabilim un ţel, un obiectiv, sau o simplă dorinţă, este foarte important să fim atenţi la cum se simte în corp. Ai un sentiment bun? Eşti încrezător? Entuziast? Sau poate simţi înăuntru o urmă de regret, de neîncredere, invidie, durere sau neîmplinire?

E posibil să înveţi cum să aluneci uşor către capătul pozitiv al scalei , alegându-ţi conştient gândurile.

Formulează-ţi obiectivele sau dorinţele fiind atent la vibraţia energiei pe care o emani în jurul tău, pentru că rezultatul va avea cu siguranţă o vibraţie identică!

3. Atenţia este îndreptată asupra ta sau asupra altora?

Răspunsurile tale seamnă ca şi formulare cu cele de mai jos?

“Doresc ca soţul meu să nu mai bea, astfel încât să putem avea o viaţă fericită împreună”

“Aş vrea să mă aprecieze copiii mei pentru ce fac pentru ei”.

“Imi doresc ca soţia mea să preia măcar o mică parte din responsabilităţile financiare în familia noastră”

Aici poţi observa că dorinţele tale nu prea sunt …despre tine. Iţi doreşti să schimbi comportamentul celorlalţi astfel încât să te satisfacă pe tine, să-ţi ofere confort sau linişte mentală, să-ţi satisfacă vanitatea sau orgoliul, ori nevoia de siguranţă.

Sunt două aspecte pe care e nevoie să le cunoştem de la început în legătură cu acest subiect:

  • Nu putem implica Universul în încercarea noastră de a schimba comportamentul altcuiva, pentru a ne îndeplini propriile dorinţe
  • Intotdeauna e nevoie să deţii ceva înainte de a-l putea schimba. A ne asuma responsabilitatea pentru viaţa noastră e una dintre cele mai mari lecţii pe care le învăţăm în această realitate tridimensională.

4. Universul nu ţine partea nimănui

Tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, circumstanţele, mediul înconjurător, persoanele cu care interacţionăm, totul e doar o oglindă pentru ceea ce se întâmplă înlăuntrul nostru.

Nu există accidente şi nu suntem victime.

Universul nu ţine cu nimeni în mod special, nu garantează fericirea numai unui grup ales, de elită. La un nivel mai înalt noi alegem să co-creăm circumstanţe specifice care să ne ajute să evoluăm şi să ne expandăm prin învăţarea de noi şi noi lecţii. Dorindu-ne ca cineva să dispară din viaţa noastră sau să fie schimbat, transformat, într-un mod miraculos în altcineva, este ca şi când am refuza darul pe care ei au venit  să ni-l ofere, conform unei înţelegeri sau a unui aranjament prealabil.

Dacă aceste persoane nu ar fi exact aşa cum sunt acum, şi nu s-ar comporta faţă de noi exact aşa cum o fac, am pierde oportunitatea de a ne învăţa lecţiile care pot fi despre toleranţă, stimă de sine, acceptare, recunostinţă, înţelegere, etc.

Să încerci să schimbi pe cineva după pretenţiile tale e ca şi cum ai încerca să îţi ştergi imaginea din oglindă pentru că nu îţi place ceea ce vezi. E nevoie să înţelegem că în momentul în care schimbăm în noi ceva, chiar şi un aspect de o importanţă minoră, repercursiunile asupra lumii din jurul nostru pot fi uriaşe.

Odată ce ai trecut printr-o experientă cu inima deschisă şi cu intenţia de a învăţa lecţia pe care o conţine, vei descoperi că persoanele cu care erai în conflict sau pe care nu le suportai înainte, dispar din viaţa ta , într-o formă sau alta: se mută mai departe, îşi schimbă locul de muncă şi nu mai sunteţi colegi … sau se schimbă pentru a se potrivi noului tău nivel de vibraţie. Acesta este singurul mod în care putem cu adevărat să schimbăm pe cineva, cu adevărat.

Acest lucru poate fi demonstrat dacă ne gândim la tinerii căsătoriţi care accepta defectele celuilalt fiind convinşi că se vor “da pe brazdă”, că “se vor da după ei” din dragoste, respect sau simţul datoriei , renunţând la acele lucruri care pe parterner il deranjează. Numai că după 20 de ani de căsnicie înţeleg că totul a fost o amăgire, oamenii nu se schimbă uşor iar acel comportament ce nu le era pe plac de la început este încă prezent –  poate doar uşor modificat.

Dacă s-ar uita înlăuntrul lor şi ar observa ce anume declanşează în ei comportamentul partenerului şi dacă ar accepta şi vindeca acea parte, ar obţine mult mai multe din acea căsnicie .

“Doamne da-mi linistea să îl accept pe cel ce nu îl pot schimba, curajul să îl schimb pe cel ce pot şi înţelepciunea să realizez că acela sunt eu.” ( autor necunoscut, variaţie a unui fragment din “Rugăciunea Liniştii : de Reinhold Neibuhr)

5. Iţi asumi responsabilitatea pentru viaţa ta?

Nu poţi schimba nimic din ceea ce nu este al tău. A deţine ceva, a-ti asuma acel lucru, înseamnă să fii responsabil pentru el.

“Momentul în care îţi asumi responsabilitatea pentru tot în viaţa ta, este momentul în care poţi să schimbi orice în viaţa ta” Hal Elrod

A acuza societatea, circumstanţele, politica, părinţii, partenerul, copilăria grea … pentru nefericirea ta, nu e doar fals şi inutil dar îţi şi anulează puterea personală.

De câte ori consideri că altcineva sau altceva este vinovat pentru starea în care te afli, alegi rolul de victimă, eşti doar un efect şi nu o cauză.

Pentru  cea mai mare parte a omenirii este încă greu de crezut că suntem mai puternici decât ne-am putea imagina vreodată şi că singurul lucru care ne stă în cale este modul în care gândim.

Obiceiurile, comportamentele noastre inconştiente, automate, care ne conduc viaţa precum  şi sistemul nostru de credinţe trebuiesc reevaluate, aduse în conştient, puse sub semnul întrebării, asumate şi schimbate uşor, uşor. Asta necesită în primul rând dorinţa de a schimba ceva şi voinţa de a te dedica acestui process.

“Puterea din spatele asumării responsabilităţii pentru acţiunile noastre vine din oprirea tiparelor negative de gândire. Nu mai zăboveşti asupra lucrurilor care au mers rău sau a cui a fost vina. Nu mai pierzi timp punând oprelişti în calea succesului tău. In schimb, te eliberezi şi te concentrezi pe reuşite” Lorii Myers

Putem reformula dorinţele iniţiale în felul acesta:

“ Trăiesc o viaţă frumoasă alături de soţul meu ( înţelegând ce e nevoie să învăţ din situaţia curentă)”

“ Mă bucur de copiii mei ( şi înţeleg ce parte din mine este rănită când nu primesc ceea ce aştept de la ei)”

“Simt că am siguranţă financiară ( şi înţeleg de unde vine nevoia mea de a fi şi soţia implicată în asta)”

Formulează-ţi dorinţele menţinând focusul pe ce poţi schimba, necomparându-te cu nimeni altcineva. Nu îţi da puterea altora şi nu lăsa ca fericirea ta să depindă de orice alt factor decât de tine însuţi.

sursa: www.quantumcoaching.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *