Este mai bine să alocați o jumătate de oră din timpul vostru și să urmați sfatul grădinarilor. Trandafirii se pregătesc pentru iarnă din luna octombrie, care este momentul optim.

Va trebui să începeți cu alimentația, aceasta fiind o componentă obligatorie a pregătirii înainte de iarnă. Plantele slăbite fac mai greu față condițiilor meteorologice nefavorabile, așa că trebuie să hrăniți tufele, scrie digi24.ro.

Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul

În mod ideal, este bine să udați florile cu monofosfat de potasiu. Aplicați 1 lingură la 1 metru pătrat din grădina cu flori. Răspândiți treptat îngrășământul, asigurându-vă că plasați granulele uscate în pământ.

În a doua jumătate a lunii octombrie, toate frunzele tufelor de trandafir trebuie tăiate și arse, pentru  a preveni bolile fungice. Cenușa de la frunzele arse poate fi pusă la rădăcina tufelor.

Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea


În același timp, lăstarii slabi și bolnavi trebuie tăiați. La fel trebuie îndepărtați mugurii rămași și lăstarii care cresc în mijlocul tufelor. Tulpinile puternice trebuie tăiate, astfel încât să rămână 25-35 cm de la sol.

Pentru ca trandafirii să înflorească la vară, este necesar să fie tratați împotriva bolilor. În acest sens, este bun sulfatul de fier. Se diluează o lingură de medicament în trei litri de apă și se pulverizează tufele și pământul din jur.

Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a proteja trandafirii de îngheț este să turnați mai multă turbă direct în centrul tufișului. Puteți să-l acoperiți bine astfel încât să fie vizibile doar tulpinile proeminente.

Atunci când ninge, aruncați mai multă zăpadă peste tufe, aceasta fiind o protecție ideală împotriva oricărui îngheț.

Dacă aveți trandafiri cățărători, cel mai bine să îndoiți lăstarii la pământ. Chiar dacă, anterior, trandafirii iernau pe verticală, ar trebui să știți că există un risc mare ca aceștia să înghețe. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *