Capitala muzicii de calitate s-a mutat sâmbăta trecută la Iasi. Cel mai popular violonist din lume, Nigel Kennedy, omul care a intrat in Cartea Recordurilor cu versiunea celebrelor “Anotimpuri” ale lui Vivaldi, considerată cea mai vândută înregistrare a tuturor timpurilor, a fost invitatul special al Festivalului Internațional al Educației 2017, iar prestația lui de pe scena din fața Palatului Culturii din Iași.

 Publicul ieșean s-a bucurat, timp de o oră și jumătate, de un concert plin de intensitate, emotie, dar si de mari surprize. Nigel Kennedy a interpretat într-o manieră impresionantă lucrările sale celebre, iar la final, violonistul britanic a ținut să își încheie reprezentația cu un tribut adus Mariei Tănase! Momentul a fost incredibil și, firește, a fost savurat la maxim de cei peste 3000 de spectatori care au sfidat ploaia. Toată lumea l-a aplaudat pe artist minute întregi în picioare, motiv pentru el să revină la un biss cu o versiunea vulcanică, în stilul său, a celebrei “Ciuleandra”.

Dincolo de scenă, Kennedy a fost extrem de popular! Violonistul a stat mai bine de trei sferturi de oră la autografe, a comunicat cu fanii săi și a făcut fotografii! El a primit apoi și o distincție importantă din partea oficialităților locale, de care a fost extrem de impresionat și i-a multumit primarului Mihai Chirică.

La plecarea din Iași, Nigel Kennedy s-a întâlnit pe aeroport cu Marcel Pavel, și el prezent în orașul moldav pentru un spectacol în seara dedicată muzicii ușoare românești. Cele două vedete au stat de vorbă până la sosirea aeronavei și s-au împrietenit imediat. Au schimbat impresii despre domeniul artistic și, la final, chiar au vorbit despre o viitoare colaborare pentru o lucrare clasică inedită.

“Lui Nigel i-a plăcut mult în Iași, a simțit căldura publicul și, de aceea, a promis că va reveni în România! Atunci, pe lângă reprezentațiile instrumentale, va dori să aibă și un moment cu o interpretare masculină, iar dacă lucrurile se vor concretiza, va urca împreună pe scenă alături de Marcel Pavel, una din vocile de referință din muzica autohtonă”, conform unor surse din organizarea evenimentului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *