Ce înseamnă să respecţi regulile de etichetă? Aici nu este cazul când fiecare poate să hotărască pentru sine. Eticheta a fost întotdeauna un set bine definit de reguli ce trebuie respectate. O altă situaţie este atunci când unele persoane din societatea noastră refuză să le accepte. În tot cazul, din fericire, majoritatea oamenilor înțelege faptul că eticheta a fost inventată pentru a ne ajuta să păstrăm o ordine în societate şi, respectiv, să ne simţim confortabil împreună în diferite situaţii.

Educația joacă un rol important în conştientizarea de către oameni a faptului că eticheta trebuie respectată, chiar și atunci când nu ne convine acest lucru. Capacitatea de a-ţi controla emoțiile și a te comporta cu demnitate, dă dovadă de o personalitate puternică. Toți oamenii de succes cunosc bine regulile de etichetă și le respectă, de aceea vă propunem să cunoaşteţi şi voi aceste reguli utile adaptate vieții noastre moderne. Acest lucru vă va ajuta să vă simţiţi încrezători şi să faceţi întotdeauna o impresie bună.

Regulile moderne ale etichetei

1. Dacă invitați o persoană într-un restaurant, veți plăti pentru ea. Nota de plată va fi împărţită doar dacă acest lucru va fi discutat în prealabil.
2. Nu mergeţi în vizită fără a preveni gazda. Dacă v-ați trezit cu vizitatori în uşă fără avertisment, aveţi tot dreptul să îi refuzaţi.
3. Nu utilizați smartphone-ul în timpul unei întâlniri sau ieşiri cu prietenii. Acest lucru este un semn de lipsă de respect pentru interlocutorii voştri.
4. Când partenerul vostru salută un străin, la fel trebuie să o faceţi şi voi.
5. Eticheta permite bărbaţilor să mănânce cu mâna atunci când nu se descurcă cu beţisoarele.
4. Aveţi întotdeauna grijă ca pantofii să fie curaţi. Pentru aceasta trebuie mereu să aveţi la îndemână o perie şi o cârpă pentru a-i șterge la timp.
5. Evitaţi conversațiile lungi la telefon în locurile publice.
6. Nu este bine să răspundeţi la insulte cu grosolănie. Trebuie doar să vă depărtaţi de persoana neplăcută şi să evitaţi conflictul.
7. Conducătorul auto trebuie mereu să fie atent pe unde şi cum merge, astfel încât să nu stropească trecătorii cu noroi.
8. O femeie aflându-se într-o încăpere poate să nu-şi scoată mănuşile şi pălăria, dar nu şi căciula.
9. Nouă lucruri ar trebui să fie ținute în secret: vârsta, averea, problemele de căsnicie, rugăciunea, compoziția medicamentului, relaţia de dragoste, cadoul, onoarea și dezonoarea.
10. La teatru, în sălile de concert sau cinema se merge cu faţa spre spectatorii care s-au ridicat de pe scaune pentru a permite trecerea, bărbatul este cel care trece primul, urmat de partenera sa.
11. În restaurant primul intră bărbatul.
12. Nu este bine să vă atingeți de interlocutor în timpul conversației.

13. Nu răspundeți dacă cineva vă strigă nepoliticos.
14. Nu exageraţi cu parfumul.
15. Bărbaţii pot fuma în prezența femeilor doar cu acordul acestora.
16. Intrând într-o încăpere, îi salutaţi pe cei aflaţi deja acolo.
17. Nu citiți corespondențele altor persoane – este extrem de nepoliticos și lipsit de bun simț.
18. Să fii în pas cu moda este un lucru bun, dar totul ar trebui să fie abordat în mod inteligent. Trebuie să aveți în vedere că nu orice tendință a modei ni se potrivește.
19. Nu trebuie să vă scuzați în mod repetat. Dacă ați fost iertat deja, nu trebuie să reamintiți interlocutorului despre acele lucruri neplăcute.
20. Nu vorbiți prea tare și nu râdeți zgomotos în public.
21. Mulțumiți pentru tot binele, uitați răul.

Și nu uitați că adevăratele doamne și adevărații domni încearcă întotdeauna să se comporte decent, după caz. Țineți minte că unul dintre principalele criterii ce definește omul educat constă în a nu observa defectele altora. Dacă i s-a întâmplat cuiva să ajungă într-o situație incomodă – prefaceți-vă că nu ați observat, în cazul în care ajutorul propus este nepotrivit. Niciodată nu faceți observație asupra greșelilor altora, mai bine fiți cu luare aminte la voi înșivă.

Articol relatat de perfect-ask.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *