genocid armean canonizarea victimelor 2015 93genocid armean canonizarea victimelor 2015 94
Biserica Armeană a oficiat, ieri, o ceremonie, în apropierea Yerevanului, de canonizare a victimele crimelor în masă comise de Imperiul Otoman în timpul Primului Război Mondial.

Scopul ceremoniei, care a dus la canonizarea a 1,5 milioane de armeni otomani, a reprezentat o declarare a martiriului celor uciși pentru credința și patria lor, conform BBC.

Canonizarea a avut loc cu ocazia centenarului acestui genocid, care va fi marcat astazi.

După ceremonie, care a insemnat si prima data cand Biserica Armeana foloseste acest ritual al canonizarii în ultimii 400 ani, clopotele au fost rasunat în toate bisericile armene din intreaga lume.

Manifestarea a venit intr-un moment in care Occidentul si-a reînnoit apelul său catre Turcia, de recunoastere a uciderii în masă din 1915 drept genocid.

Primul-Ministru turc, Ahmet Davutoglu, a răspuns pozitiv la comemorarea victimelor crimelor în masă, dar s-a abținut de la a le descrie drept genocid.

Autoritățile turcești, care vor organiza si ele o ceremonie comemorativă specială astazi, susțin că numărul victimelor este exagerat și ca multe dintre ele au fost ucise în luptele din timpul Primului Război Mondial.
Sursa: Ortodox in lume/Facebook.

Vezi articolul original aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *