icoana-maicii-domnului-prodromita

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului sărbătorește în fiecare an, în mod deosebit, în data de 12 iulie, pe Maica Domnului Prodromiţa, ca ocrotitoare rânduită încă de la sfințirea Paraclisului (2011), când a fost așezată aici spre închinare, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, o copie a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromiţa, de la Muntele Athos.
Copia Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a fost pictată la atelierul Panselinos din Iaşi, iar ferecătura a fost realizată în Grecia.Eaeste o reproduce fidelă, în mărime naturală, a Icoanei făcătoare de minuni de la Muntele Athos, atât în ceea ce privește pictura, cât şi ferecătura ei, lucrată din argint bogat ornamentat, aurită pe alocuri, având coroanele Maicii Domnului şi Mântuitorului Hristos împodobite cu pietre prețioase.
Icoana originală a Maicii Domnului Prodoromiţa a fost pictată în mod minunat la Iași, în anul 1863, și dusă la Muntele Athos, devenind ocrotitoare a Schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul sau Prodromu.
Icoana Maicii Domnului Prodromiţa de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului ocrotește şi binecuvintează pe toți ctitorii, binefăcătorii şi miluitorii Catedralei Mântuirii Neamului şi pe toți ziditorii şi lucrătorii care se ostenesc cu înălțarea acesteia.
Programul liturgical hramului Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului este următorul:
 sâmbătă, 11 iulie 2015:
– ora 1600 – slujba Privegherii (Vecernia, Litia şi Utrenia);
– ora 2000 – scoaterea în procesiune a Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa, în jurul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.
 duminică, 12 iulie 2015:
– ora 0800 – Slujba de sfințire a apei – Agheasma mică;
Acatistul Maicii Domnului „Prodromiţa”;
– ora 0930 – Sfânta Liturghie.
Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de preoți şi diaconi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *