După zodiacul Kemetic,  fiecare zodie este reprezentată de câte o zeitate mitologică veche. Vezi care este reprezentantul semnului tău zodiacal.

Ce zeitate te reprezintă, în funcţie de zodiacul african Kemetic
Sursa foto:Revista Teo

Zodiacul Kenetic reprezintă o veche credinţă astrală din aşa numita Africă Neagră. O mulţime de zeităţi au fost venerate de-a lungul timpurilor de toţi cei care credeau în vechea credinţă. Află ce zeitate te reprezintă în funcţie de zodia ta.

Berbecul este reprezentat în horoscopul Kemetic de Aishat sau Isis, zeitatea universală. Ea îşi are locul în Ceruri lângă steaua Sirius. Este fiica lui Nut şi Geb, soţia lui Osiris si sora lui Seth şi a lui Nepthys. Rolul ei este de a proteja. Ea păzeşte cele patru colţuri ale mormintelor şi ale piramidelor împreună cu Nephtys, Neith şi Serket. Rolul ei de protector este deosebit de important, deoarece ea protejează Lumea celor aflaţi în nefiinţă.

Taurul este reprezentat în horoscopul Kemetic de zeitatea Mahata sau Maat, cea care personifică adevărul, dreptatea şi legile morale şi fizice ale pământului. Rolul său în lumea de dincolo este de a aduce sufletele în sala de judecată în faţa lui Ra şi a lui Osiris. De multe ori ea este asociata cu zeitatea naşterii, Renenet. Grecii o venerau sub numele de Themis. Setea de adevăr şi dreptate sunt trăsăturile principale ale nativilor născuţi sub acest semn.

CITEŞTE ŞI: UITE CE ZEITATE EŞTI ÎN FUNCŢIE DE PROPRIA ZODIE

Gemenii sunt reprezentaţi în horoscopul Kemetic de Sereky sau Serket, zeitatea ce protejează întreaga omenire şi se asigură ca totul este în ordine pe Pământ. De asemenea, ea păzeşte recipientul în care se află organele mumificate ale celor trecuţi în nefiinţă, alături de Isis, Neith şi Nephtys. Serket este şi una dintre cele patru protectoare ale fluviului Nil. Dintre toate zeităţile, ea este cea care, de cele mai multe ori, inspiră o atitudine pozitivă. Cei care s-au născut sub acest semn zodiacal sunt caracterizaţi de atitudinea paşnică, însă şi de abilitatea de a ataca neprevăzut.

Racul este reprezentat de zeitatea Neith, văzută ca şi mama supremă a tuturor zeilor. Ea este zeitatea războiului. Grecii o venerau sub numele de Atena sau Minerva. Protecţia şi înţelepciunea pe care ea le are de oferit atât oamenilor, cât şi celorlalţi zei o fac extrem de iubită. Personalitatea sa se regăseşte în toţi cei care s-au născut sub acest semn zodiacal.

Leul este reprezentat în horoscopul Kemetic de Anubis care înainte de Osiris era cea mai mare zeitate şi judecătorul celor trecuţi în nefiinţă. El este zeul îmbălsămării şi a fost cel care l-a îmbălsămat pe Osiris după ce a fost omorât de Seth. Anubis este şi cel care ţine cântarul ce cântăreşte inimile în timpul judecăţii din Lumea de Dincolo. El guvernează cu mare vigilenţă viaţa de după moarte.

Fecioara este reprezentată în horoscopul Kemetic de Heru care era un zeu războinic. De asemenea, el este prietenul celor trecuţi în nefiinţă, pe care îi protejează. În istoria şi spiritualitatea umanităţii, Heru a rămas forţa activă şi dinamică ce se luptă împotriva răului. Caracterul rebel care lupta împotriva curentului s-a transmis celor ce sunt născuţi sub semnul lui.

Balanţa este reprezentată în horoscopul Kemetic de Taouret  sau Theoris, zeitatea ce protejează în special nou-născuţii, însă şi pe ceilalţi oameni, indiferent pe tărâmul pe care se află, al viilor sau al morţilor. Ea este mama universală, zeiţa cerului, dar şi Ochiul lui Ra.

Scorpionul este reprezentat în horoscopul Kemetic de Imin care nu numai că este o zeitate creatoare, dar s-a creat şi pe sine. El este discret, însă, în acelaşi timp, foarte activ. La începuturi, Imin a fost o zeitate războinică ce şi-a distrus inamicii pentru a restabili ordinea divină.

Mai multe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *