Ce-patesti-daca-NU-faci-sex-doua-saptamani-770x470

Fie ca ne aflam intr-o relatie sau pur si simplu nu ne-am gasit sufletul pereche, perioadele in care nu facem sex sunt inevitabile.

Conform studiilor publicate de mtlblog.com, perioadele de abstinenta de peste doua saptamani pot avea repercusiuni asupra organismului si asupra starii de sanatate. Nivelul de stres creste si irascibilitatea atinge cote alarmante. Sexul elibereaza stresul acumulat in corp.

Oamenii care fac sex in mod regulat sunt mai calmi si mai putin stresati in viata de zi cu zi. In timpul partidei de amor corpul elibereaza endorfina, o substanta care reduce nivelul de stres si da o stare de bine. Asta explica motivul pentru care suntem relaxati dupa o partida fierbinte.

Endorfina eliberata in timpul sexului stimuleaza celulele din sistemul imunitar care lupta impotriva factorilor externi de agresiune (virusi, bacterii, boli). Cercetatorii britanici au identificat faptul ca nivelurile mari de imunoglobina A, substanta care protejeaza corpul impotriva infectiilor, se gasesc la persoanele cu o viata sexuala activa.

Aceasta substanta benefica organismului nostru se gaseste in special in mucoasa membranelor sistemului digestiv si tractului respirator. Daca formati un cuplu, perioada de doua saptamani fara sex va avea efecte negative, mai ales daca obisnuiti sa dormiti in acelasi pat.

Un studiu american a scos la iveala faptul ca femeile care nu au parte de o viata sexuala regulata risca sa cada in depresie. Acelasi studiu a mai aratat ca sperma contine hormoni cu un puternic efect asupra starii de spirit. Substante precum estrogenul si testosteronul ajuta barbatii sa se controleze mai bine in situatiile limita.

Femeile care nu au activitate sexuala risca sa se ingrase. O ora de sarutari arde 70 de calorii, iar o ora de sex propriu-zis poate consuma pana la 350 de calorii. Daca ne raportam la un cuplu care face dragoste de patru ori pe saptamana inseamna ca acestia pierd peste 1200 de calorii.

Sexul creste productia de oxitocina (hormonul dragostei). Odata secretat, acest hormon tine la distanta migrenele si durerile de cap. Singurul castig al persoanelor care nu fac sex in mod regulat in reprezinta evitarea infectiilor urinare. Acestea vor fi mai rare si vor disparea mai repede in cazul in care persoana respectiva nu are o viata sexuala activa.

Sursa foto: Shutterstock

sursa: teotrandafir.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *