Călătorii nu sunt obligați să se legitimeze în RATB!

Controlorii RATB n-au voie să legitimeze călătorii, aşa că dacă un călător nu are bilet, controlorul nu poate face nimic. Legea e clară şi nu le permite angajaţilor RATB să legitimeze dacă nu sunt însoţiti şi de un echipaj de poliţie sau de jandarmi.

Chiar şi aşa, călătorii reclamă că au fost supuşi la abuzuri în repetate rânduri de controlorii care i-au obligat să le arate buletinul. De altfel, prin această metodă reuşesc să aplice şi amenzile.

Controlorul, doar el, nu-l poate forța în niciun fel pe călător în vederea obținerii datelor de identificare„, a precizat viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, citat de b1.ro.

Numai că angajaţii regiei de transport în comun profită de neştiinţa călătorilor.

Mi-au cerut buletinul. Știați că nu au dreptul sa-l ceară. Nu, acum e prima dată când aud”, a spus un călător cu mijloacele de transport în comun.

Viceprimarul explică faptul că aceștia ar putea fi sancționați la o simplă reclamație.

Sunt două direcții în care cetățenii care sunt agresați de controlori pot acționa. În primul rând în civil si apoi sesizare către conducerea RATB-ului astfel încât conducerea să verifice comportamentul echipei de control”, a conchis Pieptea.

Controlorii ar putea legitima cetăţenii doar dacă ar exista o nouă legislaţie. Până atunci, călătorii trebuie să ştie că nu pot fi obligaţi să se legitimeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media