ziua fericiriiziua fericirii
ziua fericirii
ziua fericirii

Întreaga suflare sărbătorește azi, Ziua internațională a fericirii, marcată, anual, la data de 20 martie. Ea a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU în rezoluția 66/281 din 12 iulie 2012, cu scopul de a evidenția faptul că fericirea și starea de bine sunt țeluri și aspirații omenești universale.
Ca atare, ele trebuie incluse și recunoscute ca priorități de către factorii de decizie politică. Inițiativa marcării acestei zile a aparținut Regatului Bhutan, care, la începutul anilor ’70, a înlocuit Produsul Intern Brut cu un alt indicator al bunăstării populației, numit „Fericirea Națională Brută”, informează Agerpres.

Anul acesta, Fundația Națiunilor Unite, împreună cu artistul Pharell Williams, organizează azi, 20 martie, un eveniment la sediul ONU din New York, la care sunt invitați să participe, în special, tineri. În discursurile lor, Pharell Williams, Philippe Cousteau și Sylvia Earle, ultimii doi sunt experți în climatologie, vor sublinia influența schimbărilor climatice asupra fericirii și bunăstării populației, aceasta fiind tematica ediției din 2015 a Zilei internaționale a fericirii. Se va explica modul în care schimbările climatice sunt unul din factorii declanșatori ai unor fenomene meteo extreme, precum furtuni, inundații și secetă, toate având un impact extrem de negativ asupra satisfacției de viață a oamenilor afectați.

În plus, Fundația Națiunilor Unite a creat și site-ul liveearth.org, unde circa un miliard de oameni sunt așteptați să semneze o petiție pentru luarea de măsuri pentru combaterea modificărilor climatice.
Problematica influenței schimbărilor climatice asupra bunăstării și fericirii umane este cu atât mai relevantă cu cât, în decembrie 2015, liderii din fiecare țară membru ONU se vor întâlni, la Paris, pentru a marca acțiunile împotriva schimbărilor climatice ca fiind o prioritate globală.

Schimbările climatice reprezintă deja o preocupare pentru numeroase organisme internaționale. Pe site-ul Agenției Europene de Mediu, acestea sunt definite ca fiind ”o actualitate: temperaturile cresc, tiparele precipitațiilor se schimbă, ghețarii și zăpada se topesc, iar nivelul mediu global al mărilor crește. Ne așteptăm ca aceste schimbări să continue, iar condițiile meteorologice extreme care conduc la riscuri de genul inundațiilor și a secetei să devină mai frecvente și intensitatea lor să sporească”.

Pe lângă această abordare serioasă a ediției 2015 a Zilei internaționale a fericirii, Fundația Națiunilor Unite și Pharell Williams vor găzdui cea mai mare petrecere online. Mai exact, la 20 martie, utilizatorii Internetului sunt invitați să posteze pe site-ul globalhappyparty.com fotografii în ipostaze vesele, ce vor fi apoi transformate în animații acompaniate, pe fundal, de melodia intitulată sugestiv ”Happy”, pentru care Pharell Williams a primit, în 2014, premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare pop solo.
Sursa: www.dcnews.ro

One thought on “Astăzi este Ziua internațională a fericirii!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *