angela refacuta

Celebra soprana Angela Gheorghiu, superstar international al operei, va sustine un concert umanitar extraordinar pe 29 noiembrie, de la ora 19:30, la Ateneul Roman. Concertul este menit sa ajute la strangerea de fonduri necesare tratamentului reparator al victimelor incendiului de la Clubul Colectiv.

Concertul este realizat cu participarea Corului si a Orchestrei Filarmonice “George Enescu” si a dirijorului Tiberiu Soare. Partener al evenimentului, pentru strangerea si distribuirea fondurilor adunate este Fundatia “Pretuieste Viata”, condusa de Andreea Marin.

“Tragedia de la Club Colectiv a afectat vietile atator tineri pe care ii unise, de fapt, dragostea pentru muzica,” a spus Angela Gheorghiu. “In fata unei asemenea suferinte, m-am simtit intr-o prima instanta neputincioasa, pentru ca nu sunt medic si nu am putut sa ajut direct si imediat, asa cum mi-as fi dorit. Insa cred in puterea muzicii de a aduce alinare si speranta, de a vindeca suflete si a intari increderea in umanitate si de aceea am initiat acest concert. Sper ca toti cei care vor fi alaturi de mine pe 29 noiembrie, la Ateneul Roman sa fie animati de aceleasi sentimente de solidaritate, generozitate si dragoste fata de cei care infrunta acum durerea.”

Onorand frecvent invitatii la gale caritabile in tara si in intreaga lume, este, insa, pentru prima data cand soprana Angela Gheorghiu initiaza si sustine integral un concert umanitar la Ateneul Roman, in beneficiul unei cauze care a produs si produce, la nivelul intregii societati, valuri de compasiune, solidaritate si dorinta de schimbare in mai bine.

“Nu pot sa nu ma gandesc nu numai la victime, dar si la rudele si prietenii acestora afectati, la randul lor, de tragedia de la Clubul Colectiv,” a continuat Angela Gheorghiu. ”Ei toti au nevoie de acum incolo de sustinerea intregii societati romanesti, de promisiunea ca asemenea dezastre nu se vor mai repeta. Fiecare dintre noi, de la mic la mare, e dator sa fie profesionist si responsabil, orice ar face, orice rol ar juca, nu numai pentru sine, dar si pentru cei din jur. Este timpul sa trecem la fapte nobile, e timpul sa fim solidari, e timpul sa fim mai buni, mai implicati, mai omenosi.

Omenesc este ca, in asemenea momente, sa se implice toti oamenii de cultura din Romania, sa daruiasca fiecare ce are mai bun semenilor sai, pentru a fi bune si importante exemple de urmat. Noi, muzicienii, nu trebuie sa uitam niciodata ca muzica este limbajul international pentru suflete, ca uneste spirite si culturi diferite si ca poate si trebuie sa fie parte din vindecare – nu numai a indivizilor, ci si a societatilor.”

Biletele la Concertul Extraordinar din 29 noiembrie pot fi achizitionate online din retelele BILETOO.RO si BILET.RO, dar si din Librariile Librarium si Eminescu, magazinele Flanco, Palatul National al Copiilor si magazinul BiletFan – Statia de metrou Unirii 1. Pretul biletelor este unic, de 315 lei.

Puteti sustine Campania si donand direct in conturile deschise special de Fundatia “Pretuieste Viata” pentru acest eveniment.

RON RO25BRDE445SV33742074450
EUR RO13BRDE445SV33742314450

# # #

Soprana Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. Născută la Adjud, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile scene ale lumii, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Milano, Salzburg, Berlin, Barcelona, Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Shanghai şi multe altele.

Pentru cariera sa strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor și Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez.

Angela Gheorghiu este Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi și al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În 2010, a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor – cea mai înaltă decoraţie acordată de către Președinția României, iar doi ani mai târziu a primit Medalia „Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.

Anul acesta, Angela Gheorghiu a primit European Cultural Award, acordat de Fundația Europeană pentru Cultură Pro Europe, în cooperare cu Fundația Frauenkirche, Dresda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *