Testul care îți spune dacă suferi de retenție de apă

femeie-care-bea-apa1-680x420

Retenția de apă este o problemă comună și incomodă, pe care toată lumea o are la un moment dat. Vezi cum îți dai seama că ai prea multă apă în organism.

Retenția de apă apare fie în perioada premenstruală, fie din cauza unor defieciențe alimentare, însă întotdeauna este inconfortabilă. În unele cazuri, atunci când organismul tău nu poate elimina lichidele, poate fi vorba despre o boală de inimă sau de rinichi. Înainte să ajungi la medic, poți verifica acasă dacă suferi de retenție de apă. Pur și simplu apasă pe tibie, chiar deasupra gleznei, iar dacă observi că pielea nu revine imediat la normal, înseamnă că ai prea multe lichide în organism.

Cum elimini lichidele din organism

Dacă observi că suferi constant de retenție de apă, mergi la medic și află care este cauza acestei probleme. În unele cazuri, câteva schimbări zilnice te pot scăpa de această afecțiune. Încearcă să faci mai multă mișcare și limitează cât poți consumul de sare. Nu este suficient saă nu mai pui sare în salată, pentru că alimentele procesate sunt pline de această substanță. Include în dieta zilnică fructe, legume, nuci, semințe și cereale integrale și evită cât poți cafeaua și alcool.

sursa: unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro