banane-680x420

Bananele conțin potasiu și o substanță numită triptofan, care stimulează secreția de seretonină, hormonul fericirii. Vezi ce boli poți trata cu aceste fructe delicioase.

Bananele nu sunt doar delicioase, ci sunt și foarte bogate din punct de vedere nutrițional, ajutându-te să rămâi sănătoasă.

Tratează constipația

Bananele conțin pectină, o substanță care îmbunătățește digestia și ajută la detoxificarea organismului, potrivit healthylivinghouse.com. În această situație, fructele acționează ca un probiotic, stimulând digestia și reducând constipația.

Combat stresul

Stresul scade nivelul de potasiu din organism, de aceea este indicat să consumi banane în perioadele stresante. Au un conțin mare din acesstă substanță țo reglează bătăile inimii. În plus, reglează conținutul de apă din organism.

Scad tensiunea

Consumul ridicat de sare și deficitul de potasiu cresc tensiunea arterială, crescând-o. Este indicat să mănânci zilnic câte o banană, pentru a menține tensiunea arterială în limite normale.

Combat sindromului premenstrual

Bananele sunt bogate în vitamina B6 și ajută la menținerea nivelului de zahăr în limite normale. În plus, studiile au arătat că vitamina B calmează simptomele produse de sindromul premenstrual.

sursa: unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *