creier-680x365

Dupa cum probabil stii deja, un medicament de tip Placebo, nu are abosolut niciun efect asupra ta, in mod real. Dar, lucrurile se schimba in momentul in care mintea intra in actiune.

Efectul Placebo se produce atunci cand un pacient crede cu tarie ca un anume medicament il ajuta sa se simta mai bine, desi acea pastila nu contine elemente active, care sa-i imbunatateasca starea de sanatate. Totul se produce cu ajutorul mintii si a faptului ca acei pacienti sunt convinsi ca o anume pilula ii poate ajuta sa se simta mai bine. Acest fenomen este deja foarte cunoscut, la nivel mondial.

Nu putine sunt studiile care au aratat ca MEDICAMENTELE de tip PLACEBO functioneaza la fel de bine ca medicamentele autentice. Interventiile chirurgicale fictive s-au dovedit a fi la fel de eficiente ca operatiile in sine.

Este cat se poate de adevarat ca puterea mintii sau credinta intr-un lucru anume pot produce adevarate minuni, aparand de multe ori vindecari neasteptate.
Studiile au confirmat acest lucru, multi specialisti sustinand ca si medicamentele conventionale functioneaza, in parte, gratie EFECTULUI PLACEBO.

Astfel, perceptia omului determina rezultatul. De exemplu, unii cercetatori au remarcat ca, cu cat un medicament este mai scump, cu atat are un efect mai mare asupra pacientului.

Pretul este asociat cu calitatea, in general.

Pacientii bolnavi de Parkinson se simt mai bine datorita „medicamentelor scumpe”

Un studiu realizat pe un grup restrans de pacienti, a sugerat ca boala Parkinson a dat inapoi in fata medicamentelor scumpe, care au produs schimbari la nivel biologic.

„Bolnavilor li s-au administrat doua tipuri de medicamente Placebo. Atunci cand au auzit ca un medicament costa in jur de 1500 de dolari, iar celalalt doar 100 dolari, creierul pacientilor a raspuns in mod diferit. Astfel, cei care au luat medicamentul mai scump, au simtit imediat imbunatari, iar activitatea creierului lor a fost diferita. Acestia s-au comportat ca si cand ar fi primit une medicament real si foarte eficace”, au concluzionat cercetatorii.

Continuarea pe suntsanatos.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *