Ucraina a câştigat ediţia din acest an a concursului Eurovision de la Stockholm!

ucraina_1

Ucraina a câştigat ediţia din acest an a concursului Eurovision ce a avut loc la Stockholm. Melodia câştigătoare a obţinut 534 de puncte. Voturile publicului au fost cele care au adus Ucraina pe primul loc la Eurovision 2016.

Juriile din ţările participante au acordat cele mai multe puncte pentru Australia (320), Ucraina (211), Franţa (148), Malta (137) şi Rusia (130). Germania a obţinut cel mai mic punctaj, respectiv, doar 1 punct.

Câştigătorul a fost desemnat în urma votului juriilor de specialitate din 42 de ţări şi ale voturilor exprimate prin SMS de telespectatorii din ţările participante la Eurovision 2016, cele două având fiecare o pondere de 50% în rezultatul final.

26 de ţări şi-au prezentat piesele în show-ul Eurovision 2016 din seara zilei de 14 mai.

Din 1993 este prima dată când ţara noastră nu ia parte la Eurovision Song Contest. România a fost descalificată de EBU din cauza datoriilor acumulate în ultimii ani, astfel că, Ovidiu Anton a fost exclus din competiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media