coloana-vertebrala-630x569

La multe persoane in varsta pot apare simultan ciocurile de papagal si osteoporoza care se caracterizeaza prin eliminarea a o parte din calciul din oasele sau parti ale lor, care sunt mai putin solicitate de greutate sau de alte forte existente in organism. Pentru ca sangele nu poate ajunge acolo unde trebuie, calciul este depozitat in exces in locuri de care nu este asa multa nevoie de el si scos din oase in care ar fi necesar in cantitati mai mari.

Nu orice solicitare a oaselor este benefica pentru buna rezistenta a lor. Pozitiile incorecte ale corpului, mentinute timp indelungat, pot duce la tensionarea suplimentara a anumitor muschi, tensiuni care se transmit la tendoane, ligamente si in final la oase. Daca aceste probleme nu sunt corectate (macar prin exercitii periodice de intindere – uitati-va la un copil mic cand se trezeste, cum se intinde) aceste tesuturi vor solicita inegal partile oaselor de langa articulatii. Va rezulta astfel o blocare partiala sau cvasitotala a circulatiei sangelui acolo unde in mod cronic muschii, tendoanele si ligamentele sunt in mod nefiresc incordate.

Indicata pentru tratamentul nodulilor la san, a bolilor de piele, gusa, ulceratii, cicatrice inestetice sau boli de piele canceroase, alifia de sanziene este si un leac imbatabil in lupta cu ciocurile pe coloana.

Mod de preparare: 20 g planta uscata se maruntesc fin si se pun la macerat in 30 ml alcool etilic, intr-un borcan inchis ermetic, pentru 12 ore. Ulterior, se adauga 200 ml ulei de masline si compozitia se tine pentru alte trei ore in bain-marie, amestecand din cand in cand. Se lasa trei zile, se strecoara, apoi se amesteca impreuna cu 50 g ceara de albine si se pune la fiert pana se topeste. Se pastreaza la rece. Cu aceasta compozitie se fac frictionari in fiecare seara pe intreaga coloana vertebrala.

sursa: sanatate.bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *