Concert live, sute de spectatori îngrămădiţi într-un spaţiu închis, panică, apeluri la 112, oameni transportaţi pe targă la spital. Vă sună cunoscut? S-a întâmplat din nou în România. De data aceasta într-un mall din Piatra Neamţ.

Tragedia din Colectiv a fost pe punctul de a se repeta vineri seara (20 mai), într-un mall din Piatra Neamţ, unde concerta trupa Carla’s Dreams. Spectacolul a fost întrerupt de membrii trupei din Republica Moldova după ce mai multor persoane, printre care şi copii, li s-a făcut rău din cauza lipsei de aer şi a temperaturii ridicate. “Mergem mai departe sau încheiem, băieţi? Aveţi grijă unul de altul, să vă ferească sfinţii să se întâmple ceva. Vă mulţumesc, asta nu merită, nimic nu merită, e clar?! E extraordinar de cald. Aş vrea să ştiu dacă e legal pur şi simplu, dacă Piatra Neamţ este un oraş conştient”, au spus la microfon artiştii.

Spectacolul a fost organizat în interiorul mall-ului, la etaj

Membrii trupei au depus plângere la Poliţie

Ulterior, au anunţat pe pagina lor de socializare că vor acţiona mai departe pentru ca vinovaţii să fie traşi la răspundere. „Am oprit concertul din Piatra Neamţ. Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii. Mai multe persoane şi-au pierdut cunoştinţa. Vom acţiona legal. Oamenii au venit la concert, nu la «mall» şi, cu toate că legal nu este responsabilitatea noastră, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa mara.ciama@globalrecords.com pentru asistenţă juridică gratuită în sensul acestui caz”, au scris pe pagina lor de socializare membrii formaţiei. De asemenea, au anunţat că au depus deja plângere la Poliţie şi că vor sesiza organele competente, cerând tuturor să se solidarizeze în acest caz. “Putea fi mult mai grav! Aşa concerte nu trebuie să aibă loc niciodată. Ne cerem scuze de la toţi cei care au venit cu sufletul deschis acolo, dar altfel nu puteam proceda”, adaugă artiştii.

Au participat circa 2.000 de persoane, majoritatea copii

Mall-ul nu avea autorizaţie pentru concert

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a confirmat faptul că nouă persoane şi-au pierdut cunoştinţa şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Patru dintre ele au ajuns la spital, cu stări de tahicardie şi lipotimie. Evacuarea oamenilor din spaţiul strâmt al mall-ului s-a făcut fără incidente, cu ajutorul jandarmilor, al pompierilor şi al firmei de pază.
Se pare că Mall Galleria din Piatra Neamţ nu a solicitat Primăriei autorizaţie pentru concertul Carla’s Dreams, informaţie confirmată pentru Agerpres de primarul interimar Dragoş Chitic. Ancheta declanşată acum de autorităţi ar putea duce chiar la închiderea mall-ului. ““Este o societate comercială privată care a decis organizarea unui concert în interior. A fost o soluţie cel puţin neinspirată pentru că ei au o parcare destul de mare unde putea fi organizat concertul. Primăria nu a primit nicio solicitare pentru eliberarea vreunui act pentru desfăşurarea concertului”, a declarat Dragoş Chitic. Reprezentanţii mall-ului se apără şi spun că toate instalaţiile de aer condiţionat erau deschise, dar că pur şi simplu nu au făcut faţă.

Mai mult pe click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *