slujba_ips_teofan_isj_iasi_foto_tudorel_rusu_2

Cu aghiasmă (mică) se poate stropi ori de câte ori este nevoie. Nu există o „rețetă” sau un tipar anume după care să se facă acest lucru. Se poate stropi prin casă și la serviciu dar nu știu cât de  potrivit ar fi se facă acest lucru chiar în fiecare zi.

Nu spun că nu se poate face acest lucru sau că este greșit și subliniez că este strict o părere personală. Cred însă că ține mult de context. Spun asta pentru faptul că stropirea cu aghiasmă nu trebuie să devină un fel de ritual superstițios și nici nu poate înlocui eforturile personale (ale noastre și ale celor din jur) în ceea ce privește crearea unei atmosfere de liniște și pace acolo unde trăim sau unde muncim. Riscul acesta există.

De exemplu, sunt părinți care recomandă să se facă acest lucru la fiecare zi de întâi a lunii sau chiar la patruzeci de zile, însă, repet nu există o normă cu privire la acest lucru. Acestea se stabilesc în acord cu sfatul duhovnicului.

Aghiasma mică se bea dimineața după ce se ia anafură iar Aghiasma Mare se bea în primele opt zile după sărbătoarea Botezului Domnului, dimineața, înainte de a lua anafură. În rest, Aghiasma Mare se poate bea cu binecuvântarea duhovnicului.

Este nevoie să te sfătuiești cu duhovnicul tău cu privire la aceste lucruri.

sursa: www.doxologia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *