zodiile

Zodiacul a fost inventat în urmă cu peste 2000 de ani, atunci când au fost stabilite perioadele pentru fiecare zodie. Un fenomen astronomic a făcut însă ca zodia în care cred oamenii că s-au născut, să nu mai fie la fel cu cea indicată de Soare.

Grecii au fost cei care au pus bazele zodiacului, după care ne ghidăm şi astăzi, mergând pe premisa că trăsăturile unui om sunt determinate şi de constelaţia, care se află în jurul astrului luminous, în momentul în care cineva, se naşte. După ce această idee a fost preluată şi de astrologi, a apărut o serie de polemici, în special din partea astronomilor.
Se pare că efectul de rotaţie al Pământului a generat, în timp, un decalaj între momentul adevărat, în care o anumită constelaţie se află în spatele Soarelui şi perioada calendaristică, care acum este de aproape o lună.

Iată care ar trebui de fapt să fie zodiile, în funcţie de calendar:

Capricorn: 21 ianuarie – 16 februarie
Vărsător: 17 februarie – 12 martie
Peşti: 13 martie – 18 aprilie
Berbec: 19 aprilie – 14 mai
Taur: 15 mai – 21 iunie
Gemeni: 22 iunie – 20 iulie
Rac: 21 iulie – 10 august
Leu: 11 august – 16 septembrie
Fecioară: 17 septembrie – 31 octombrie
Balanţă: 1 noiembrie – 23 noiembrie
Scoprion: 24 noiembrie – 29 noiembrie
Ophiuchus (Purtătorul de Şarpe): 30 noiembrie – 18 decembrie
Săgetător: 19 decembrie – 20 ianuarie
Cineva născut, să zicem, pe 26 ianuarie, are, caendaristic, Soarele în Vărsător, doar că astronomic vorbind, acesta se află în constelaţia Capricornului.

Cea de-a 13-a zodie nu este o invenţie a zilelor noastre, căci ea a aparţinut iniţial zodiacului, dar a fost exclusă intenţionat în urmă cu aproape 2000 de ani, chiar dacă se pare că Soarele trece prin faţa ei, după ce depăşeşte costelaţia Scorpionului. Se pare că acesta a fost doar un „moft” din partea astrologilor greci, care au vrut să împartă traseul circular al astrului luminos în 12 părţi egale, fiecare având câte 20 de grade.
Sursa: teotrandafir.com / Sursa foto:Revista Teo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *