S-a lansat proiectul Maria Tănase-Cartea și filmul ”Operațiunea Pasărea Măiastră”! Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru special la Jariștea, o colație superbă din București. Invitații au respectat codul vestimentar cerut de organizatori și au venit îmbrăcați în haine specifice perioadei interbelice. Autorul proiectului este nimeni altul decât Silviu Radu, scriitor și regizor, despre care vom mai auzi.

Proiectul Maria Tănase-Carte și filmul “Operațiunea Pasărea Măiastră” aduce la viață figura iconică a Mariei Tănase cu o prezentare plină de profunzime și pasiune. Maria Tănase este prezentată în atmosfera Bucureștiului interbelic prezentând nu doar latura sa artistică, ci și latura feminină cu fragilitatea și pasiunea ce pulsează în adâncul sufletului ei. “Operațiunea Pasărea Măiastră” este mai mult decât o poveste de dragoste interzisă în timp de război, este o explorare complexă a identității feminine și a modului în care aceasta se manifestă în fața provocărilor.

Povestea evidențiază simbolul curajului feminin în fața greutăților vieții. O poveste care trebuie să rămână o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare. Eu cred că în această perioadă de globalizare în care ne sunt amestecate valorile dacă un popor care nu-și cunoaște istoria și valorile poate fi repede uitat. De la această considerație a plecat acest proiect. De la o dorinta de a prezenta valorile românești într-un mod pozitiv, prin carte și film, pentru ca ceea ce ne reprezintă pe noi ca popor să nu cadă în uitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *