Arsenie Boca
Arsenie Boca


Rugăciunea de dimineaţă a părintelui Arsenie Boca este un adevărat dar, de care se pot bucura credincioșii care o rostesc atunci când simt că nu mai au putere.
Cu siguranță, unul dintre cele mai venerați călugări din România, părintele Arsenie Boca a lăsat în urmă numeroase mărturii, pilde, rugăciuni, dar și profeții, care îi uimesc pe credincioși.
Arsenie Boca se numără printre martirii închisorilor comuniste, și a luptat pentru credință până la moartea sa. Părintele s-a stins din viață cu o doar o lună înainte de sfârșitul cuplului Ceaușescu și n-a mai apucat să vadă România liberă, scrie Click! însă a prezis cu precizie, mai multe evenimente.

Iată rugăciunea de dimineaţă a părintelui Arsenie Boca, atât de ajutătoare, publicată pe site-ul crestinortodox.ro. Având în vedere că suntem în Postul Paştelui. Veţi remarca forţa din spatele cuvintelor.
Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine.
Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minții, uitarea s-a intărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și dosădiți până la pământ.
Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi și pune foc temniței, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumină sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino și Te sălăsluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea rămân neputincioase.
Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre și cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre.
Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viața Ta. Lumina și Bucuria noastră, slava Ție! Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *