tiramisu

RETETA TIRAMISU –  SECRETELE celui mai bun TIRAMISU  În aparență destul de ușor de preparat, desertul tiramisu are, însă, secretele sale. Vocea Transilvaniei.ro vă prezinta, mai jos, o rețetă clasică, urmată de câteva ”secrete” dezvăluite de un cunoscut bucătar.

RETETA TIRAMISU . SECRETELE celui mai bun TIRAMISU

Ingrediente TIRAMISU : 500 de grame de pișcoturi, 500 de grame de mascarpone, 4 ouă, 8 linguri zahăr, 2 pliculețe de zahăr vanilinat, 250 mililitri de cafea, 3 linguri de lichior de cafea, cacao..

CITESTE SI: RETETA CHEC PUFOS. Cum prepari usor cel mai bun CHEC

Mod de preparare TIRAMISU:

RETETA TIRAMISU. SECRETELE celui mai bun TIRAMISU . După ce se separă ouăle, gălbenușurile se amestecă bine mai întâi cu zahărul și cu zahărul vanilinat, după care se adaugă crema mascarpone.

RETETA TIRAMISU. SECRETELE celui mai bun TIRAMISU .  Separat se bat albușurile spumă cu un praf de sare după care spume se încorporează în crema de gălbenușuri cu mascarpone.

Pișcoturile se înmoaie în cei 250 de mililitri de cafea concentrată și răcită, în care s-a adăugat și lichiorul de cafea (este suficientă înmuierea pe o singură parte).

RETETA TIRAMISU – SECRETELE celui mai bun TIRAMISU . Pișcoturile se așează astfel încât să formeze un strat compact în vasul în care se montează desertul, strat peste care se întinde jumătate din cremă și se pudrează cu cacao. Deasupra se pune cel de-al doilea strat de cacao, crema rămasă și, din nou, se pudrează cu cacao.

Se lasă câteva ore la frigider înainte de a fi servit.

RETETA TIRAMISU. SECRETELE celui mai bun TIRAMISU. Patiserul, cofetarul și bucătarul Adi Hădean scrie, pe blogul său culinar, că acest prepararea acestui desert are un rezultat mult mai spectaculos dacă de folosim de câteva ”secrete”:

– utilizati oua mari, ecologice

– faceți tiramisu cu piscoturi facute acasa

– folosiți mascarpone de calitate

– Alcool: căutați Marsala sau  Amaretto

– faceți o cafea tare, puneti în ea un degetar de Marsala și unul de apă rece

– folositi cacao de calitate

– bateti galbenusurile cu zahar până devin spună. Aveti rabdare până se dizolva zaharul.

– însiropați pișcotul cu cafea rece

– la montaj, puneti un strat subtire de crema sub pișcoturi.

– pastrati tiramisu la frugider, între 2 si 4 grade Celsius.

sursa: voceatransilvaniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *