alexandru-culcea maxresdefault

Alexandru Culcea, expert în terapia japoneză şi-a schimbat viaţa după ce l-a cunoscut pe marele dohovnic Ilie Cleopa, care s-a stins din viață cu ani în urmă.
Alexandru Culcea are o poveste de viaţă de roman. Bărbatul a devenit specialist în terapiile alternative după ce a primit poveţe de la Ilie Cleopa, părintele fiind și cel care i-a schimbat viaţa. Era prin 1996 un prosper om de afaceri în domeniul construcţiilor şi a plecat, neîncrezător, la Mănăstirea Sihăstria din Moldova, să-l caute pe Ilie Cleopa, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României, care a murit pe 2 decembrie 1998.
”Nu ştiam să fac semnul crucii, şi mă gândeam, cum ar putea un popă să-mi rezolve mie problemele. M-am cazat la Agapia şi acolo, o măicuţă mi-a spus că părintele a bătrân şi bolnav şi n-o să mă primească. Eram deprimat”, povesteşte Culcea. Deşi toţi care coborau de la chilia părintelui îl sfătuiau la fel, Culcea urca şi spune în gând: ”Părinte, primeşte-mă”. Un călugăr l-a avertizat că nu poate sta mult la Ilie Cleopa, dar l-a lăsat să intre la duhovnic şi i-a spus că are 30 de secunde…. pentru că parintele e bătrân şi bolnav.
”Mi-am făcut în minte o frază, în care să-i spun toate lucrurile care nu mergeau în viaţa mea. Am intrat şi se vedea o lumină albă în jurul lui. Mi-a spus să citesc Acatistul Maicii Domnului”, spune Culcea, care a ieşit debusolat. Nu ştia ce e un acatist. A spus iar în gând: ”părinte, mai primeşte-mă o dată”. Şi a fost primit, dar n-a apucat să-i spună părintelui ce îl doare, că acesta i-a povestit viaţa, i-a dat poveţe şi cărţi. A plecat dezamăgit şi trist. ”Mi-a spus să citesc acatistul timp de 40 de zile. Schimbările au venit în viaţa mea după ce am citit de 7 sau 8 ori”, continuă el. Astăzi, Alexandru Culcea ţine dezbateri pe teme spirituale, împărtăşeşte elevilor săi metodele străvechi de îmbunătăţire a calităţii vieţii prin tehnicile de Reiki, Feng Shui, Cristaloterapie, Radiestezie şi TAO la Şcoala AIO, pe care a înfiinţat-o în 2009, şi vindecă oamenii prin terapie alternativă la cabinetul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *