RECITALURI DE EXCEPȚIE CU FUEGO, STELA ENACHE, MARINA FLOREAGABRIEL DOROBANȚU ȘI CREMA MUZICII UȘOARE ROMÂNEȘTI

Muzica romantică a românilor a avut un nume emblemă care-a definit câteva din cele mai frumoase capodopere ale noastre, precum și sunetele celor mai speciali ani de liceu – FLORIN BOGARDO. Compozitor cu o activitate emblematică, de peste 40 de ani, cu numeroase fațete ale activității, fiind și inginer de sunet în Televiziunea Română și solist, compunând și muzică pentru filme celebre, Florin Bogardo a compus emoție, sensibilitate și piese pe care oamenii le iubesc și le apreciază și azi, ele devenind nemuritoare.

Așa se face că Primăria Capitalei, prin Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, va organiza în perioada 23-25 noiembrie 2018, prima ediție a Festivalului Național de Interpretare „FLORIN BOGARDO”. Concursul va avea 20 de finaliști, care vor interpreta două piese, una dintre acestea fiind din repertoriul marelui compozitor. Aceștia vor fi acompaniați live de orchestra minunată dirijată de Dan Dimitriu, compozitor de succes și orchestrator. Înscrierile au început deja, iar toți cei ce-și doresc să o facă pot consulta regulamentul de pe site-ul www.festivalulflorinbogardo.ro . Tot acolo găsesc toate informațiile despre înscriere, despre artistul Florin Bogardo, lista pieselor și detaliile evenimentului, la fel cum puteți accesa și pagina de Facebook a festivalului – https://www.facebook.com/festivalulflorinbogardo/

Prima ediție se vrea a fi o celebrare a muzicii românești de calitate, o înșiruire firească a calității sunetelor, o celebrare, la cei 100 de ani de la Marea Unire, a autenticului și a sensibilității din muzica noastră. Festivalul nu va fi unul banal. Va fi un adevărat show de sunet și lumini, cu momente speciale, cu balet și dansuri spectaculoase și cu elemente surpriză. Juriul va fi unul special, format din profesioniști în domeniu care vor căuta un nou star al scenei românești. Noutatea vine din faptul că cel ce va câștiga va beneficia de promovare și de posibilitatea de a avea o cale deschisă în lumea muzicii românești. De asemenea, premiile sunt considerabile, trofeul primind 6000 de lei, iar primele trei locuri, primind câte 3000, 2000 respectiv 1000 de lei.

Prezentatorul festivalului va fi Octavian Ursulescu, iar serile vor fi desăvârșite de recitaluri unice, de show-uri speciale ale unor artiști ce definesc în continuare genul atât de minunat al muzicii ușoare. Astfel, prima seară va avea două recitaluri. Primul va fi susținut de muza compozitorului, artista care a depus tot efortul ca acest festival să aibă loc, eleganta și discreta STELA ENACHE, vocea anilor de liceu. Cel de-al doilea recital îi aparține lui Paul Surugiu-Fuego, unul dintre cei mai iubiți artiști ai genului, cu o popularitate covârșitoare, un păstrător al valorilor românești și un luptător continuu pentru promovarea acestui gen muzical. Fuego va interpreta capodopere ale românilor, dar și premiere și hituri ale repertoriului său, având pregătite și duete alături de Stela Enache.

Seara a doua propune energie și romantism la un loc, aduse de minunata Marina Florea, o voce de excepție și de eternul trubadur, romanticul Gabriel Dorobanțu. În ultima seara, după premiere și Gala Laureaților vom avea parte de un regal al valorilor, o seară unică, o gală a muzicii ușoare românești prezentată de artiști emblemă, de nume de referință, dar și de tineri talentați care vor rememora imaginea marilor cântăreți. Așadar, printre cei prezenți în gala ultimei seri se numără Corina Chiriac, Cătălin Crișan, Alexandru Arșinel, Silvia Dumitrescu, Oana Sârbu, Stela Enache, Horia Moculescu, Jolt Kerestely, Alin Gherghișan, Bianca Sârbu și mulți alții.

“Sunt onorată și fericită că pot duce memoria soțului meu, renumitul compozitor Florin Bogardo, mai departe. Vrem să facem un show, vrem să punem muzica în prim plan și să creem emoție. Totodată, tinerii talentați ai României au ocazia acum să abordeze un alt repertoriu. Florin Bogardo a fost esență de muzică, a fost fragilitate și putere la un loc, visare și poate că cea mai specială etapă a vieții mele! Vă aștept cu drag!” ( STELA ENACHE )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *