PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 6-19 aprilie, ce cuprinde vremea în Săptămâna Mare, de Paşte, dar şi următoarea săptămână.
PROGNOZA METEO BANAT
Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic diurn se va ameliora treptat. Astfel, media maximelor termice va creşte de la 9 grade, pe 6 aprilie, la 19 grade pe 11 şi 12 aprilie. Totuşi, media minimelor termice va fi de cel mult 2 grade, putând atinge în unele nopţi pragul îngheţului. Între 13 şi 19 aprilie, temperaturile maxime vor creşte uşor, mediile fiind de 20…21 grade, dar cele minime vor fi semnificativ mai mari decât în prima săptămână, oscilând, în medie, între 5 şi 7 grade.
Vor fi ploi pe 6 şi 7 aprilie, local moderate cantitativ şi posibil, în unele zile din intervalul 14 – 19 aprilie, dar slabe şi pe arii restrânse. În special în zonele de deal, în nopţile mai reci de la începutul intervalului, nu sunt excluse lapoviţa şi trecător ninsoarea.
PROGNOZA METEO CRIŞANA
În primele trei zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi cu mult sub cele normale pentru prima decadă a lunii aprilie şi se vor situa, în medie, între 8 şi 11 grade. În intervalul 9 – 12 aprilie, acestea vor creşte până la medii de 17…18 grade, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal. Nopţile primei săptămâni vor fi reci, cu minime termice apropiate de 0 grade. După data de 13 aprilie, tendinţa va fi de încălzire pe parcursul zilelor, până la temperaturi maxime, în medie regională, în jurul a 20 de grade, dar mai ales în timpul nopţilor, când media temperaturilor minime se va situa între 5 şi 7 grade.
Vor fi ploi, în general slabe cantitativ, local pe 6 şi 7 aprilie şi în unele zile din intervalul 14 – 19 aprilie, dar pe arii mai restrânse. În nopţile mai reci din intervalul 6-10 aprilie, nu sunt excluse pe spaţii mici lapoviţa şi trecător ninsoarea.
PROGNOZA METEO TRANSILVANIA
Pe parcursul primei săptămâni, se va trece, treptat, de la un regimul termic diurn cu mult sub cel obişnuit, la unul apropiat de cel normal. Astfel, media regională a maximelor termice va creşte de la 5 grade, pe 6 aprilie, la 16 sau 17 grade pe 11 şi 12 aprilie. Însă media minimelor termice va fi permanent sub pragul îngheţului. Între 13 şi 19 aprilie, temperaturile maxime vor creşte uşor, mediile fiind de 17…19 grade, dar cele minime vor fi semnificativ mai mari decât în prima săptămână, până la 3… 4 grade, în medie.
Pe 6 şi 7 aprilie vor fi ploi, iar local lapoviţe şi ninsori. Izolat precipitaţiile vor fi însemnate cantitativ. În unele zile din cea de-a doua săptămână, va ploua slab şi pe arii restrânse.

Citeste mai mult pe RTV.NET, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *