Cea de-a 62-a ediție a concursului Eurovision Song Contest a fost câștigată de portughezul Salvador Sobral, cu melodia “Amar Pelos Dois”, care a primit cele mai multe voturi atât din partea juraților, cât și din partea publicului. Portugalia a câștigat pentru prima dată această competiție.

În ceea ce-i privește pe reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea, aceștia au încheiat concursul de la Kiev pe locul 7, în condițiile în care erau indicați drept favoriți șase la câștigarea Eurovision, potrivit caselor de pariuri.

Din cele 42 de națiuni care au votat, jurații din Republica Moldova au fost singurii care au acordat 12 puncte (maximum) melodiei “Yodel it!”. România a dat cele 12 puncte Olandei.

Dacă România a ocupat în final locul 7, Moldova s-a clasat pe locul 3, după Portugalia și Bulgaria, bifând cea mai bună participare a lor la Eurovision.

Portughezul a fost primit ca un rege în țara sa

Cu flori, steaguri și numeroase pancarte, în care îi mulțumeau pentru această victorie, compatrioții lui Sobral l-au așteptat cântând fragmente din piesa câștigătoare, ‘Amar pelos dois’, (‘Iubind pentru doi’) până ce artistul a sosit vizibil copleșit însoțit de sora sa și compozitoarea cântecului, Luisa Sobral, relatează Agerpres.

Artistul a fost escortat de poliție, la ieșirea din aeroport, în timp ce mulțimea îi scanda numele și făcea poze cu el. A fost primul contact al lui Sobral și al surorii sale cu mulțimea exaltată de triumful la concursul Eurovision de sâmbătă seară.

„Încă nu știu cum voi face față acestui succes. Sper că lucrurile vor reveni la normal și voi continua să cânt. Poate că de-acum încolo ar trebui să cresc prețul biletelor la concert”, a spus el glumind la întâlnirea cu presa, în salonul aeroportului, înainte de a fi primit de mulțimea de fani.

„La început, totul pare o nebunie. Dar știu că astfel de lucruri sunt efemere”, a răspuns el la întrebarea despre repercusiunea succesului său care, în opinia lui, nu va acapara atenția publicului mai mult de trei luni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *