”Lăsați mâncarea să vă fie medicament și medicamentele să vă fie mâncare!”, spunea Hipocrat, părintele Medicinei.

O alta teorie veche spune că plantele au fost create de Dumnezeu astfel încît să semene cu organele corpului omenesc şi să conţină tot ceea ce au nevoie pentru o bună funcţionare. Si daca ai auzit zicala ”Esti ceea ce mananci”, acum stii de ce.

De acum încolo, nu mai este nevoie să întrebi un specialist ce e bine să mănânci atunci când ai o anumită afecțiune. Este suficient să faci niște legături vizuale pentru a-ți da seama ce ar trebui să consumi.

Plantele seamana cu organele noastre

Fiecărui organ al corpului îi corespunde un aliment care, nu numai că îi aduce beneficii, însă îi şi seamănă foarte mult. Privind cu atentie avantajele a mai multor alimente in ceea ce priveste sanatatea, forma lor, precum si cea a organelor pe care le vindeca, se pare ca multe produse alimentare si organe se aseamana extrem de mult. Cu alte cuvinte, natura ne oferă vindecare prin fructele și legumele pe care ni le pune la dispoziție, iar ca indiciu, natura ni le oferă în forma sau culoarea organelor pe care acestea le vindecă. Coincidenta sau nu, esential este faptul ca trebuie sa profiti de acest aspect pentru a avea grija de corpul si de sanatatea ta.

Nucile
Santurile si pliurile nucilor se aseamana creierului. Ele sunt chiar impartite in 2 si reflecta emisfera dreapta si emisfera stanga a creierului uman. In afara de aceasta asemanare, oamenii de stiinta au demonstrat ca nucile pot fi benefice pentru acest organ, pentru ca sunt bogate in omega 3, un acid gras esential care stimuleaza functionarea creierului.

Morcovii
Taiati transversal un morcov si acesta va semana cu ochiul. Morcovii sunt plini de vitamine si de antioxidanti, cum ar fi beta-carotenul, care diminueaza riscul degenerarii muschilor oculari si a maculei, principala cauza a pierderii vederii la persoanele in varsta. Morcovii ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cataracta. Totodata, aceste legume contin si vitamina A, esentiala pentru pastrarea ochilor sanatosi.

Telina
Tulpina lunga a telinei se aseamana oaselor corpului uman. Este un aliment benefic pentru rezistenta osoasa. Telina este o sursa consistenta de siliciu, care face parte din structura moleculara care ofera oaselor forta. O alta coincidenta: oasele contin 23% sodiu si telina de asemenea. Daca alimentatia dumneavoastra nu contine sodiu, iar corpul dumneavoastra il cere pentru mentinerea unei sanatati bune a oaselor, aceasta leguma va poate ajuta.

Rosiile
Daca veti taia o rosie in 2, veti remarca niste camarute care seamana cu structura unei inimi, camarute ca atriile si ventriculele. Rosia contine o substanta chimica, un antioxidant, numit licopen, ce reduce riscul bolilor cardiace si a mai multor forme de cancer. Datorita continutului mare de potasiu si fier, rosia reprezinta un aliat puternic pentru a alunga bolile cardiace.

Avocado
Cu forma sa bombata si prezenta samburelui oval in centru, avocado se suprapune intr-un mod straniu cu silueta unei femei insarcinate. Medicii ginecologi recomanda consumul de avocado in timpul sarcinii, pentru ca acest fruct va ajuta pentru mentinerea unei mai bune sanatati a colului uterin. In plus, acest fruct este capabil sa combata dezechilibrele hormonale.

O alta coincidenta: fructului de avocado ii sunt necesare 9 luni pentru a ajunge la maturizare (incepand de la floare pana la fruct). Consumand avocado in timpul sarcinii, veti fi sigure ca va veti reveni rapid dupa nastere. Elimina dupa sarcina excesul de grasime. Acest fruct este la fel de benefic si daca nu sunteti insarcinata, pentru ca, in cazul in care il consumati o data pe saptamana, el previne boli cum ar fi cancerul de col uterin sau de ovare. Avocado este o sursa de acid folic. Acesta reduce riscul de displazie cervicala, o afectiune precanceroasa.

Ciupercile champignon
Daca taiati un champignon in 2, veti remarca forma acestuia, si anume ca se aseamana cu urechea umana. O carenta in vitamina D poate antrena problemele auditive. Ciupercile sunt unele dintre cele mai rare alimente care contin vitamina D. Aceasta vitamina este mai ales importanta pentru sanatatea oscioarelor urechii, cele mai mici oase aflate in ureche care transmit sunetul la creier. Pentru a atenua problemele de auz, este recomandat sa consumati cel putin o data pe saptamana ciuperci sau orice alt aliment bogat in vitamina D pentru a ameliora auzul.

Smochinele
Daca despicati o smochina in 2 parti, veti remarca forma semintelor, care seamana cu spermatozoizii. In plus, unele studii au demonstrat ca semintele de smochina imbunatatesc mobilitatea si numarul spermatozoizilor si lupta impotriva sterilitatii masculine.

Grepfrutul si portocala
Taind in 2 parti aceste fructe, veti observa ca interiorul grepfrutului si al unei portocale se aseamana cu glandele mamare ale femeii. Sunt efectiv benefice pentru sanatatea si miscarea limfei in glandele mamare. Asemanarea intre citricele ca portocala si sani poate fi inca o coincidenta. Grepfrutul contine substante numite limonoide, care ar putea inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Aceste citrice amelioreaza sistemul limfatic al sanilor pentru a-i ajuta sa scape de toxine si pentru a preveni dezvoltarea tumorilor canceroase.

Strugurii
Plamanii sunt constituiti din ramuri ale unor mici cai aeriene care se termina cu ciorchini minusculi dintr-un tesut numit alveole pulmonare. Aceste structuri care se aseamana unor chiorchini de strugure permit oxigenului sa treaca din plamani in sange. O alimentatie bogata in fructe, cum ar fi strugurii, ar putea reduce riscul cancerului de plamani si a emfizemului pulmonar. Boabele de strugure contin totodata o substanta numita proantocianidina, despre care se poate spune ca s-a demonstrat ca reduce gravitatea astmului declansat de alergie.

Migdalele
Forma unei migdale se aseamana ochiului uman. Aceasta este benefica pentru sanatatea ochilor. Migdala contine o vitamina esentiala pentru o piele sanatoasa, vitamina E, care este benefica si pentru par si ochi. Este o sursa de grasimi monosaturate si contribuie la micsorarea continutului de colesterol. Migdalele contin, de asemenea, seleniu, un antioxidant puternic, si permite reducerea procesului de imbatranire. Aceste fructe ajuta totodata si la diminuarea cearcanelor si a umflaturilor ochilor daca introduceti cate un pumn de migdale in alimentatie in fiecare zi, dar si pentru a stimula acuitatea vizuala.

Ghimbirul
Radacina de ghimbir se aseamana cu stomacul. Este, deci, interesant de luat in seama ca unul dintre cele mai mari beneficii ale ghimbirului este de a facilia digestia. Chinezii l-au utilizat timp de peste 2000 de ani pentru calmarea durerilor de stomac si pentru reducerea greturilor, astfel ca aceasta planta este un remediu popular pentru diverse afectiuni.

Castravetele şi sparanghelul au forma şi mărimea organului sexual masculin. Aceste legume sunt recunoscute pentru faptul că stimulează funcţia acestui organ.

Papaia: tăiată transversal, se aseamănă foarte bine cu intestinele, atât la culoare, cât și după formă. Papaya ajută la curățarea colonului și permite buna funcționare a sistemului digestiv.

Capsunele: Forma căpșunelor ar putea semăna cu dinții. Acestea nu numai că înălbesc dinții, dar ajută și la menținerea dinților puternici și sănătoși, inclusiv a gingiilor.

Maslinele – au ca si corespondent ovarele femeii, demonstrandu-se eficacitatea lor in prevenirea cancerului de col uterin si in echilibrarea hormonilor sexuali feminini.

Ceapa
Ceapa seamana cu celulele corpului. In zilele noastre, cercetarile au aratat ca ceapa ajuta la curatarea tuturor celulelor. Aceasta leguma produce lacrimi care spala straturile epiteliale ale ochilor.

Fasolea
Fasolea se aseamana rinichilor, de aceea, aceste legume ajuta la mentinerea functionarii renale la o cota normala.

Broccoli
Micile puncte verzi ale broccoli-ului se aseamana cu sutele de celule canceroase. Studiile recente au demonstrat ca o portie de broccoli consumata saptamanal este suficienta pentru a reduce riscul de cancer de prostata.

Banana
Profitati la maximum de beneficiile bananei, ce are forma unui zambet, pentru ca acest fruct contine o proteina numita triptofan, care este transformata intr-un neurotransmitator chimic, numit serotonina, asociat sursei de bucurie si de bunastare.

Articol relatat de portalul http://www.suntgospodina.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *