Fuego revine la Sala Palatului

Într-o lume plină de incertitudini, arta ne este salvarea. Și nu arta îndoielnică, cu eroi prefabricați, mediocritate și subcultură, ci fix acea parte care ne poate înălța și ne poate face mai buni. Asta veți găsi întotdeauna în emisiunea realizată de Paul Surugiu-Fuego la TVR 2 – „DRAG DE ROMÂNIA MEA!”, unul dintre cele mai curate și mai apreciate show-uri de divertisment din România, o emisiune atent realizată, cu diversitate, eleganță și calitate.

Cu mai multă energie pozitivă, pe 13 septembrie debutează, de la ora 15.00, sezonul al cincilea. După ce a crescut în audiențe și și-a creat un public fidel, iubitor de calitate, Paul Surugiu și echipa sa, propun un sezon dinamic, divers, cu gale diferite, cu personalități marcante și exclusivități, cu muzică de calitate și eroi de ieri până azi, cu rubrici noi și folclor autentic, cu multă emoție și lacrimi de bucurie, dar și cu momente pline de savoare, inedite. Sezonul acesta va fi cel mai lung de până acum, având 17 gale pline de farmec și de un divertisment curat, demn, în care nu-i nevoie să epatezi sau să ieși în evidență pentru a oferi publicului o alternativă.

Noutățile sezonului, dincolo de faptul că vor fi momente speciale și personalități, artiști de seamă, mari valori, sunt rubrica de umor, în care Fuego și alți artiști sau actori vor reinterpreta scenete celebre din istoria televiziunii sau vor spune snoave pline de farmec, dar și rubrica ROMANIA DE PE COCLAURI, acolo unde Iosif Ciunterei, un tânăr de 25 de ani care culege povești și obiceiuri de pe plaiurile României, ne va arăta partea plină de puritate și frumos a țării. Vom redescoperi astfel tradiții și obiceiuri uitate, de la tunsul oilor, la spătalul hainelor, până la olărit, țesut sau făcut bulion de casă. În fiecare emisiune, vom cunoaste intelepciunea populară, ne vom intoarce la traditii, vom asculta povesti și vom vedea oameni simpli, dar înalți spiritual, obiceiuri uitate și chiar lucruri despre care nu știam că există.

Alexandru Ciucu, Alina Sorescu si Fuego
Alexandru Ciucu, Alina Sorescu si Fuego

Printre exclusivitățile sezonului, care va ține până la începutul anului următor, vă anunțăm doar că-l veți putea vedea pe președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, pe marele intelectual Răzvan Theodorescu, pe o mulțime de artiști iubiți și apreciați, de la Marcel Pavel, care ne va spune cum a depășit perioada grea, până la Mirabela Dauer sau Alexandru Arșinel, care au pregătite gale surpriză ori familia Geambașu, care s-a reunit în premieră la această emisiune. Nume importante vor păși pragul emisiunii, iar aletele vor reveni cu noutăți. Avem gale speciale de folclor, politicieni intelectuali care vin în exclusivitate într-un show de divertisment și își arată fața umană, dincolo de cea politică, avem tineri plini de talent și momente inedite cu actori. Fuego continuă seria duetelor de excepție și a omagiilor dedicate unor artiști plecați dintre noi. O soprană de renume mondial va păși pragul emisiunii lui Fuego, în premieră, după ce a fost declarată anul trecut cea mai bună voce a lumii. Avem familii speciale și soliști iubiți, din diverse genuri muzicale, care vor face show și vor oferi clipe de neuitat, duminică de duminică.

DRAG DE ROMÂNIA MEA!” este show-ul de divertisment care vine ca o gură de aer în marea aceasta de mojicie și disperarea absolută după alterarea principiilor și-a valorilor. Noi aducem în fața voastră artă adevărată, aducem autentic, aducem nume mari, personalități culturale și artiști care merită să apară la televizor. Nu ne erijăm în rolul celor care vor să educe, deloc, ci doar să relaxeze, cu decență și cu exemplele unor oameni de la care putem învăța ceva. Cred eu că se poate face performanță și cu lucruri interesante și decente, cu muzică bună, ușoară sau populară, cântată exclusiv în limba română.

Cred că putem oferi oamenilor duminici de neuitat fără să ne maimuțărim sau să ne batem joc de inteligența lor. Îmi doresc ca lumea să-nțealagă mai mult și mai bine munca noastră și faptul că suntem o emisiune curată, decentă, educativă, așa cum trebuie de altfel să fie divertismentul. Îmi doresc audiențe la fel de bune și să fim lideri pe tronsonul nostru orar, deși nu ne ghidăm neapărat după audiențe, ci după calitate. Și nu ne pasă că suntem contra curentului cumva, nu ne doare gura sa spunem lucruri frumoase si decente despre artisti, despre valori, sa-i aratam in lumina cea mai corecta, sa-i readucem in fata voastra și să facem duminici așa cum se făceau candva.

Iar in spatele meu, sa stiti ca sta o echipa de oameni profesionisti, implicati, care muncesc cu sufletul si care stiu si simt ca fac arta si ca umarul lor este considerabil in mentinerea unei linii de plutire in lumea asta plina de mizerie, uratenie, prostie si rautate. Ii vedeti pe toti la finalul emisiunii, pe generic si chiar daca par multi, sa stiti ca fiecare are rolul lui si fiecare este parte a unui concept maret care incearca, pe cat se poate, sa faca performanta si sa ofere divertisment de calitate!

Faptul ca ne e drag de Romania nu e o bravura. Nu vrem lauri si nici nu ne batem cu pumnul in piept. Pentru noi, din drag de România, asta-i normalitatea si credeti-ma pe cuvant, televizorul trebuie sa educe si sa distreze, nu sa indobitoceasca un popor si-asa batut de soarta! Ceea ce fac eu la televizor este o responsabilitate, așa văd lucrurile și nu o goană nebună după celebritate sau dupa cifre bombastice, doar de dragul de a da oamenilor ce vor! “ (Paul Surugiu-Fuego) 

PRIMA EDIȚIE A SEZONULUI ESTE UNA DE EXCEPȚIE, PLINĂ CU EXCLUSIVITĂȚI ȘI DECLARAȚII INCENDIARE

Prima ediție a emisiunii, cea de duminică, 13 septembrie, de la ora 15.00, se anunță a fi una plină de învățăminte, de simțăminte profunde, patriotice, care fac bine și care pot veni ca un duș rece pentru cei care nu mai cred că România are șanse de salvare. Noua rubrică adusă de minunatul tănăr Iosif Ciunterei, care merge pe coclauri pentru povești autentice, ne prezintă, pe scurt, un film etnografic, despre satul de cânepă, despre cum se cultivă, se trânge și se prelucrează această. Iosif va veni într-un costum vechi, direct de la munca câmpului, în picioarele goale, în semn de respect pentru dragostea de glia strămoșească, aducându-i lui Fuego un cadou nemaiîntâlnit.

Umorul va fi și el prezent, printr-o scenetă surpriză, reinterpretată, plină de haz. Exclusivitatea primei ediții constă în prezența în platou a marelui intelectual, istoric și om de cultură, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. Acesta va povesti despre situația actuală a României, despre criza culturală, va recita versuri, va descrie profilul românului și va face, în exclusivitate, declarații de senzație despre ce mai înseamnă patriotismul azi. Fuego și îndrăgita artistă de folclor autentic din Ardeal, Adriana Irimieș, care vine într-un costum popular de sărbătoare, foarte vechi, vor cânta melodii de suflet, dedicate țării și dragostei de ea. Adriana Irimieș își reprezintă cu cinste și demnitate zona și luptă pentru promovarea autenticului!

Celebra actriță de renume mondial Maia Morgenstern, o forță interpretativă, un talent spectaculos, va fi premiată de Fuego și va lăcrima amintindu-și de părinții ei. Aceasta a pregătit un moment de senzație cu Fuego, dedicat mamei, povestindu-ne totodată despre experiența în celebrul film a lui Mel Gibson – “PATIMILE LUI HRISTOS” și despre continuarea acestui proiect important, dar și despre copii ei, despre teatru și despre cum e să conduci o instuție culturală în România.

Avem și o familie de colecție, care vine cu povestea lor de dragoste și cu exclusivități. Cântăreața Alina Sorescu și soțul ei, Alexandru Ciucu, celebru designer și creator al Casei Regale, vor povesti despre familia lor, ea va cânta, iar el ne va prezenta o colecție atipică, altfel, creată pentru Fuego și concertul simfonic al acestuia, care va avea loc curând, după ridicarea restricțiilor. În final, ca un semnal de alarmă, ca un îndemn la cumpătare și optimis, Paul Surugiu și Alina Sorescu, ne cântă împreună un celebru refren motivațional, plin de învățăminte. O ediție păcat de ratat, în care ne vor fi aproape, ca de obicei, band-ul Supermarket și baletul condus de coregraful Florin Mariș și-n care Fuego are daruri muzicale speciale! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *