patriarhul_daniel

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj pentru tineri, intitulat ”Cuvânt părintesc şi prietenesc pentru tineri”, după ce i s-a reproşat că nu s-a implicat în ajutorarea familiilor victimelor incendiului din club Colectiv. Iată cum sună mesajul sau:

„Dragi tineri,

În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovaţi la Clubul Colectiv din Bucureşti, pentru familiile îndoliate care îşi plâng pe cei dragi ai lor, şi pentru cei răniţi care se află în spitale, dar şi în vreme de mare frământare socială, va adresăm cuvânt părintesc de mângâiere şi de preţuire, de pace şi binecuvântare. Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite. Înţelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultaţi şi încurajaţi în aspiraţiile lor.

Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate.

Până acum, Biserica, împreună cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale şi social-filantropice. Acum însă dorim să exprimăm mai multă afecţiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor. Biserica este acum alături de tineri înţelegând dorinţa lor de înnoire spirituală şi morală a societăţii româneşti şi se roagă pentru prezentul şi viitorul poporului român, spre a trăi în pace şi unitate”, a fost mesajul Preafericitului Daniel.

Totodată, Patriarhia Română a anunţat că o rugăciune pentru pace şi unitate se va desfăşura în fiecare zi la Catedrala Patriarhală, începând cu orele 18:30.

„În aceste zile de durere, dar şi de frământare socială, Patriarhia Română cheamă pe fiii Bisericii la rugăciune pentru pace şi unitate, deoarece rugăciunea este izvor de lumina şi înţelepciune, de înnoire spirituală şi morală în viaţă Bisericii, dar şi în viaţa societăţii noastre”, a mai adăugat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *