ioana picos

Ioana Picoș-Făgădaru, după decizia CCR: ”Parlamentul României să lucreze în direcția pe care i-o cere poporul și să facă demersurile necesare în scopul organizării cât mai rapide a referendumului pentru revizuirea Constituției”.

Curtea Constituțională a constatat miercuri că propunerea legislativă cetățenească de revizuire a Constituției, referitoare la faptul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, îndeplinește condițiile privind exercitarea inițiativei.

Această decizie a fost salutată și de Ioana Picoș-Făgădaru, actriță și purtător de cuvânt al Marșului pentru Viață România, care a declarat în EXCLUSIVITATE pentru ActiveNews că așteaptă ca Parlamentul să pună în practică ceea ce poporul își dorește.

Aceasta a mai precizat că nimeni nu își poate permite să facă experimente sociale s-au să deschidă cutia Pandorei, așa cum s-a întâmplat în țările ”așa-zis civilizate”, ”bazându-ne pe apelul la sentimentalisme”.

Actrița a mai adăugat că este de datoria actualei generații să transmită copiilor și generațiilor care vor veni ceea ce reprezintă cu adevărat familia adevărată, cea formată dintr-un bărbat și o femeie, și de care fiecare dintre noi are nevoie.

”M-am alăturat și eu inițiativei Coaliției pentru Familie și milioanelor de români care au semnat pentru firesc și normalitate. De aceea, salut decizia CCR și mă bucur că Președintele acestei instituții a subliniat un fapt foarte important: nu există un așa-zis „drept la căsătorie”. Aceasta înseamnă că inițiativa noastră nu urmărește să îngrădească un drept ipotetic, ci să consfințească o realitate.
În continuare, aștept cu încredere ca Parlamentul României să lucreze în direcția pe care i-o cere poporul și să facă demersurile necesare în scopul organizării cât mai rapide a referendumului pentru revizuirea Constituției. Astfel, românii vor avea posibilitatea de a decide ei înșiși într-o chestiune crucială care îi privește în mod direct.
Acest referendum nu cere decât consfințirea în Legea Fundamentală a țării a ceea ce Codul Civil, Dicționarul Explicativ al Limbii Române și legea firii deja afirmă, și anume: „Căsătoria este uniunea dintre un bărbat și o femeie”.
Să reafirmăm și să îmbrățișăm adevărul firii fără teamă că acesta ar putea ofensa pe cineva. Iar adevărul este că nu există decât un singur tip de familie: familia naturală. Doar familia naturală este leagănul adevăratei diversități și piatra unghiulară a civilizației.
Dacă ne interesează cu adevărat viitorul României, să le garantăm copiilor noștri modele sănătoase, complementare de interacțiune socială și dezvoltare identitară: adică să le garantăm dreptul fundamental de a crește alături de un tată și o mamă.
Acesta trebuie să fie gândul nostru de căpătâi: copiii și dragostea sacrificială al căror rezultat sunt ei. Trebuie să ne comportăm într-o manieră obiectivă și responsabilă, gândindu-ne la repercusiunile pe termen lung ale acțiunilor noastre.

Mai mult aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *