james-700x394

Nu este medic, dar în ultimii 60 de ani a mers aproape săptămânal pentru a dona conștiincios puțin din sângele său. Astfel, a reușit să salveze nu mai puțin de două milioane de bebeluși.

Pentru că sângele lui conține un anticorp rar, din el a fost preparat un vaccin care a ajutat o mulțime de femei să ducă sarcina până la capăt și să nască bebeluși sănătoși.

James Harrison este din Australia și este numit „omul cu brațul de aur”, iar brațul său este asigurat pentru un milion de dolari. Când avea 14 ani, James a suferit o operație și medicii i-au îndepărtat un plămân. Pentru că l-a salvat sângele donat de necunoscuți, australianul în vârstă de 78 de ani a decis să devină și el donator.

În cei 60 de ani, a participat la mai mult de 1000 de donări, dar niciodată nu a privit cum îi intră acul în braț.

„Până în 1967, mii de bebeluși mureau anual. Femeile pierdeau multe sarcini sau nășteau bebeluși cu leziuni cerebrale.”

Cauza era maladia Rhesus, o incompatibilitate între sângele mamei și cel al fătului, care determină anticorpii femeii să atace globulele pruncului. Apoi, s-a descoperit un anticorp ce rezolvă problema, iar James îl are în sânge. Când i s-a cerut, a fost imediat de acord să-i ajute pe medici să dezvolte un vaccin.

„Australia a fost printre primele țări care au descoperit un donator de sânge cu acest anticorp. Fiecare picătură din acest vaccin care s-a făcut în Australia provine din sângele lui James”, a mai spus Jemma Falkenmire pentru CNN.com.

sursa: greatnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *