IMG_0330IMG_0426pt nausicanausica 1nausica 2

Nausica Mircea este un nume important în moda românească. Şi, chiar dacă nu obişnuieşte să iasă în faţă cu mondeităţi, a reuşit să devină cunoscută pentru talentul său, acela de a crea vestimentaţii pentru toate gusturile. În ultimii ani, ea a făcut paşi şi în moda de afară, participând la importante evenimente de gen.

Ce se poartă în acest sezon de toamnă-iarnă?

În acest sezon am propus culori calde, pastelate (galben muștar, orange, kaki, bleumarine, verde si roșu), însă negrul rămâne fără doar și poate, constanta anotimpului rece.

Există o vedetă a acestui sezon?

Pentru iarna aceasta alegem să purtăm catifea, țesături în grafică alb și negru, buline, imprimeuri din zona folk patchwork. Purtăm mantouri. În moda acestei ierni revin pardesiul și paltonul. Rochiile sunt și ele de remarcat. Se poartă țesăturile brodate, cu inspirație folclorică sau florală.

Anul acesta ați fost prezentă la mai multe evenimente de modă de la noi, dar nu numai. Unde vă mai înscrieți participarea în acest sfârșit de an?

Anul acesta am fost prezentă la multe evenimente, atât în țară, cât și în străinătate ( Sofia Fashion Week, Strasbourg Fashion Week), apoi la București și Brașov. Lucrez la o colecţie nouă, va fi o surpriză. Colecţia este pentru ediţia de toamnă a festivalului de modă de la Bucureşti.

Cum sunt văzuţi designerii români peste hotare?

Designerii români sunt din ce în ce, mai bine primiți în străinătate. Anul acesta am primit invitație şi de la Malta Fashion Week, iar la începutul lunii noiembrie merg la Premiere Vision, la Istanbul. La cea de a doua participare de la Strasbourg Fashion Week am avut privilegiul, să îmi fie expuse două rochii în vitrinele Galeriilor Prientemps şi s-au bucurat de mare succes.

Cât de greu este pentru un designer azi să se impuna pe piață?

Designul a luat o mare amploare in ultimii ani. Tot mai mulți tineri se impun pe piață, iar acesta este un lucru minunat. România are potențial.

Care sunt atuurile dvs?

Atuurile mele? Iubesc ceea ce fac!

Sunteţi un designer cu experienţă, cu ani în spate de muncă. Ce sfaturi le daţi celor care doresc să vă împărtăşească meseria?

România este o țară cu tineri remarcabili, motivați şi creativi. E frumos să lucrezi într-un astfel de domeniu, e greu, dar ai şi foarte multe satisfacții.

Ce este mai importantă, meseria sau familia? Cât de uşor/ greu este să le ţii aproape pe ambele?

Pentru mine familia, în special copiii, sunt prioritatea mea. De aceea, chiar dacă uneori, au fost dificile alegerile în cariera mea, am ales să fiu aproape de cei doi copii ai mei.

Copii au crescut. Vreunul din ei vă calcă pe urme?

Nu ştiu să spun despre ei, ce meserii vor alege, ce vor dorii să facă, însă important este să facă ceea ce iubesc. Dacă iubești ceea ce faci şi viața este mult mai frumoasă.

Aveţi vreun vis neîmplinit?

Un vis neîmplinit- ştiu că pot mai mult!

One thought on “Nausica Mircea: „Iubesc ceea ce fac!””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *