vizita_patriarhul_daniel-radauti-foto_tudorel_rusu_2

De secole, Mucenița Filofteia, care a vrut să se odinească într-un lăcaș ortodox din țara noastră, face minuni în viața credincioșilor care-i cer ajutorul. Mucenița este ocrotitoarea copiilor, a tinerilor şi a fetelor pe care le ajută să se căsătorească şi să aibă o viaţă liniştită.

Mucenița este numită și ”Aducătoarea de ploi”

În tradiţia populară, se spune că Sfânta Filofteia este o soră îndepărtată a Sfântului Ilie. De aceea, Mucenița este numită şi „Aducătoarea de ploi”. Documentele religioase menționează  numeroasele procesiuni cu moaştele Sfintei pe timp de secetă. Prin mijlocirea Muceniței în fața lui Dumnezeu, În urma procesiunii a plouat în zonele secetoase, iar roadele din  anul respectiv au fost bogate.

În gospodărie, nu se folosesc obiecte ascuţite

De secole, în amintirea  sfârșitului mucenicesc al copilei Filofteia, la vârsta de 12 ani, în ziua  praznicului, nu se folosesc obiecte ascuţite în gospodărie, pentru că Mucenița a murit fiind lovită  de tatăl ei cu un obiect ascuțit. Chiar şi pâinea se rupe cu mâna la masă.

În ziua acestui praznic se rostesc rugăciuni speciale

Pentru persoanele care au murit în urma unor întâmplări sau accidente ciudate, familia celor decedaţi trebuie să se roage la icoana Muceniţei acasă sau într-un lăcaș de cult cu hramul Sfintei Filofteia. În urma acestui ritual, rudele defunctului vor afla din ce cauză a murit acea persoană, spune tradiția.

Oferiți ofrande copiilor săraci

În ziua praznicului, este bine să  se împartă copiilor săraci hrană caldă și haine, așa cum proceda Mucenița Filofteia. În  gospodăria unde se împlineşte acest ritual, copiii acelei familii  vor fi ocrotiţi de boli şi de întâmplări dramatice.

Muceniţa ajută fetele să se căsătorească.

Fetele care vor să se căsătorească trebuie să ceară ajutorul Muceniţei Filofteia. Când rugăciunea a fost adresată Muceniței, timp de 40 de zile, ritualul  a avut rezultate neașteptate. Mucenița le-a oferit tinerelor un soț iubitor și fără defecte, iar exemplele se regăsesc în multe zone din țară.

Sfânta Filofteia împlinește cele mai arzătoare dorințe

Pentru împlinirea dorințelor, credincioşii  trebuie să respecte sărbătoarea Sfintei Filofteia, să participe la slujbe, să ceară ajutorul Muceniței și să fie generoși cu orfanii și cu fetele sărace. Totodată, dăruiți-le acestor persoane necăjite : o iconiță, fructe, pește, dulciuri și lucruri de îmbrăcăminte, iar membrii familiei voastre şi animalele de povară din gospodăria voastră vor fi apărați de pagubă, de întâmplări violente şi de boli.

sursa: click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *