12077499_1067188686648206_21411357_n 12092426_1067188456648229_629849213_n
Orice intalnire cu Monica Tatoiu este un prilej de bucurie. Bucurie intelectuala sau bucuria spiritului si, nu in ultimul rand bucucia unor adevaruri, pe care doar constiinta propriei libertati ti-o poate da.

Poate de aceea, investirea sa ca si Comandor al Ordinului Militar de Romania, ceremonie discreta si distinsa, ce a avut loc sambata, in salonul Albastru de la Capsa, aseaza asupra complexei sala personalitati o lumina noua. Ca si scurt istoric, tatal Monicai, doctorul Radivoevici, a fost medic militar in grad ce colonel, deci militaria, era „coborata din pod” in casa parinteasca!
Sambata, la investire, Monica a rostit emotionata legamantul. Vibratia emotiei a inundat incaperea inca din momentul in care invitata ei, cantareata Lia Lungu, a intonat absolut minunat si foarte special Imnul Romaniei. Intre invitatii de onoare, un loc de cinste l-a avut doamna Ileana Vulpescu, ea insasi una dintre cela patru femei Comandor al ordinului. Prezenta regizorului Ioan Carmazan, banatean si absolvent la randul lui, al aceleiasi Facultati de Matematica din Timisoara, a intregit mandria bantenilor. In cuvantul de multumire, Monica a adus un omagiu familiei, subliniind faptul, ca a fost mereu inconjurata de dragoste si intelegere de catre sotul sau, inginerul Victor Tatoiu. Cermonia s-a incheiat rotund, prin cantecul Liei Lungu – Imnul Dacic si imnul Uniunii Europene, fundamentand legatura dintre identitatea nationala si apartenenta la valorile europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *