parintele-calistrat-590x626

Cu sfiala sfantă aș îndrăzni dragi credincioși, creștini iubitori ai Paginii Noastre Ortodoxe, iubitori de Dumnezeu, să-mi permiteți să vă amintesc că Domnul Hristos, este și va rămâne, și va fi veșnic LUMINA LUMII..

De aceea, la finalul anului care azi s-a încheiat, să medităm cu profundă durere sufletească, dar și cu compasiune în același timp, cu nadejde în Dumnezeu, la toată Ecologia Spirituală a Biotopului Creștin al Europei Spirituale și Culturale, ancorată în Creștinismul Profund a lui Hristos, de la Sfantul Apostol Andrei până la Sfântul Apostolul Pavel – Gura Duhului Sfânt – cum se alterează și se distruge pic cu pic, din propria noastră nepăsare și indiferența necreștină!

„Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa.Iisus Hristos, ieri şi azi şi în veci, este acelaşi.”(Evrei 13, 7-8)

Căutând cu luare aminte la Tăvălugul Furtunos al Non-Valorilor, la Tăvălugul Desacralizării și la viteza cu care impus dinadins acesta, a poluat Europa moral, prin căsătoria între persoane de același sex, legiferând Fărădelegea și Imoralitatea, au poluat Familia Creștină a Europei prin Legea lejeră a Divorțului, și chiar rapid prin Legea Concubinajului, a Căsătoriei de Probă, Familia Mono-Parentală și a Toleranței Păcatului, sub pretextul Civilizației Sociale și a Evoluției Mentalității Umane, prin multa Cunoaștere și prin Evoluția Științifică.

Apoi Poluarea Culturală prin incultură, și Promovarea Valorilor Neconstructibile, lipsite de sensul și existența lor. Apoi Poluarea Discursului Politic Sănătos, prin eliminarea sensului real de Patriot, Naționalist, Cinste, Dragoste de Țară și semenii pe care îi călăuzești.

Apoi Poluarea Cultului Muncii cinstite, corect plătite, Poluarea Cultului Demnității Umane, cetățeanul fiind doar forță de muncă, sau plătitor de impozite și un simplu contribuabil..

Aceste pacoste și cataclisme sociale care împing la distrugerea Culturii Europei, a Credinței Creștine redusă la formalism și obicei, ucid sufletul frumos al Europei Creștine și adevărate… azi bolnavă, șubrezită și putrezită.

Poluarea Etnică, Amestecul Etnic forțat sau coordonat, duc tot la dezastre și catastrofe neînchipuite! Poluarea rațiunii sănătoase, prin inducția de boli închipuite – rezultatul abuzurilor aberante ale creștinilor, duce la îmbolnăvirea socială a întregii Societăți a Europei, punându-se accent pe Industria Farmaceutică și construirea de spitale, în loc de viața normală, cumpatată și o educație morală sănătoasă, o chibzuință a lucrurilor din viață, și a eticii personale a fiecăruia din noi în parte.

Toată această poluare „New Age”-istă, a gândirii haotice sociale, sunt pe punctul de a declanșa o Catastrofă Globală Umană. Se vorbește de Război, de Ucideri, de Teroriști, de Moarte, de Sânge, de Crime, de Lipsa de Iubire între oameni, și de Neîncredere!

De ce ne ucidem? De ce ne urâm? De ce ne facem șicane și greutăți unii altora? Totul din Lipsa de Conștiință, indiferent de credință – fie că e vorba de o formă de credință inferioară sau superioară, nerevelată sau revelată, cum este Creștinismul Domnului Hristos – oamenii nu au voie sa urască, să ucidă, să distrugă, pe semenii lor, să-i lipsească de Darul Sacru al Vieții ăi Iubirii.

Aceste aberații și ieșiri criminale, nu vin pe fond religios, ci vin pe fondul Poluării Morale Personale, Sociale, Spirituale și prin Poluarea Adevărului Divin, Singurul Mesaj Real și Autentic, Confirmat prin Legea Dragostei și a Iubirii!

Și vă arăt încă o cale care le întrece pe toate.. „De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am arama sunătoare și chimval răsunător. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aă cunoaște și orice știință, și de aă avea atâta credință încât sa mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poarta cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu găndește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nadajduiește, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată” (I Corinteni 12, 28-31; 13, 1-13).”

Acum, la Mijlocul Nopții Reci, ca Inima Umană Modernă și strict Rațională, la trecerea în Anul 2016, să stopăm Apocalipsa Imorală și Antisocială dintre noi, Fiii lui Dumnezeu, cei botezați și altoiți ăn Hristos și în Biserică.

Dacă suntem creștini adevărați și profunzi, în noaptea de Anul Nou Laic, lângă cupa de șampanie, lângă masa de bucate, să aiba loc și Icoana lui Hristos – Candela Arzândă și inima curată, plină de compasiune, iubire și înțelegere pentru semenii noștri.

Mai mult aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *