Maria Butaciu a murit ieri, 11 iunie. Interpreta de muzică populară s-a stins din viață pe un pat de spital. A fost în comă timp de aproape două luni, săptămâna trecut părea să-și fi revenit, dar iată că Dumnezeu a luat-o la el. ”Cu tristețe am aflat acum de la Mioara Velicu, îndurerată, că a plecat buna noastră prietena, marea artista, Maria Butaciu!
Se-ntâmplă să mă copleșească amintiri, clipe frumoase petrecute împreună, turnee, emisiuni și nenumărate momente ce m-au marcat!
A fost un om bun, cald, vesel, plin de viață și înțelepciune! Ne-a bucurat pe toți cu învățăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită!
Artiștii cumva nu mai sunt ai noștri, sunt ai publicului, și cred că publicul trebuie să și-o amintească veșnic, demnă, autentică, mândră, o pagină importantă a folclorului românesc!
Acum, de Centenar, la 100 de ani de la unire, Maria Butaciu și-a lăsat vălul, și-a asezat pălăria simbolică peste România mare, care o iubește ca pe-o nestemată!
Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României!”, scrie Paul Surugiu-Fuego pe Facebook. Artista a stat în comă aproape două luni. Maria Butaciu va fi înmormântată miercuri la Cimitirul Ghencea Militari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *