foto_obste_20cd1e7632

Criza refugiaților face victime, dar nu doar în rândul celor care încearcă să ajungă, disperați, în Europa.

Este cazul Mânăstirii ortodoxe cu hramul „Sfântul Acoperământ al Născătoarei de Dumnezeu” din Elveția. Obștea mânăstirii românești viețuiește pe locul unei foste mânăstiri catolice, dar a fost anunțată că trebuie să evacueze locul în două săptămâni. Motivul? Acolo vor fi cazați refugiați.

Obștea numără patru maici și pe părintele ieromonah Gavriil și din 2013 a reușit să facă multe convertiri la ortodoxie, informează Cuvântul Ortodox. Mai mult, ortodocșii din zonă au găsit în obște cadrul prielnic pentru a forma o adevărată familie.

”Obstea Manastirii Sfantul Acoperamant al Nascatoarei-de-Dumnezeu din Elvetia trece printr-un moment critic. In 2 saptamani trebuie sa paraseasca locatia (dansii vietuiesc acum pe locul unei foste manastiri catolice), intrucat aici vor veni intr-o luna refugiati musulmani.

Deocamdata nu au nici o varianta de a se muta intr-un alt loc, nici macar provizoriu.

Obstea numara patru maici, precum si pe parintele ieromonah Gavriil, preotul slujitor.

Maica Antonia si obstea stiau ca sunt gazduiti provizoriu, dar nu se asteptau a fie dati afara asa de curand. Din 2013, de cand maicile au venit in Elvetia, mica, dar tenacea obste a realizat o lucrare deosebita: multi oameni L-au cunoscut pe Dumnezeu si s-au convertit, iar cei ortodocsi au gasit un loc sa-si bucure sufletul si sa afle alinare in suferinte. Astfel pe langa obstea propriu-zisa s-a format in jurul Manastirii Sfantul Acoperamant al Nascatoarei-de-Dumnezeu o mare familie ortodoxa.”, se arată într-o scrisoare trimisă din partea Mănăstirii.

sursa: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *