”Nu sunt om politic. Nu am făcut, nu fac și nu voi face parte din niciun partid politic. Nu am beneficiat în niciun fel de vreun avantaj sau privilegiu politic. Că am fost folosită? Se prea poate. Provin dintr-o familie în care se spunea adevărul. Oricât de neplăcut. Tatăl meu, supraviețuitor al Holocaustului și al lagărelor staliniste, niciodată membru de partid, dar cu convingeri de stânga pe care nu le-a trădat niciodată, tatăl meu a îndrăznit sa critice deschis abuzurile pcr . In anii ’50. Era asistent universitar. Si-a pierdul serviciul, salariul, traiul. A fost „internat într-o clinică „. Intr-un fel, viata lui s-a oprit acolo. Dar frică nu i-a fost.
Și atunci, ar trebui să-mi fie frică mie sa spun adevărul? Adevărul meu. Indiferent de „culoare”.
Voi spune ce gândesc, fara să insult pe nimeni, fara sa jignesc sau sa ameninț. Nu știu dacă am întotdeauna dreptate. Dar am dreptul sa-mi spun adevărul
updated : am dreptul sa-mi spun adevărul, am dreptul să pun întrebări. Am datoria sa aștept și ascult răspunsuri.
Dar e datoria și dreptul meu sa afirm că mă rănesc si mă dor jignirile, ofensele, amenințările, răutățile zvârlite atât tinerilor cât și si vârstnicilor. Am dreptul și datoria să atrag atenția ca incitarea la violență și ură duce în mod sigur la dezastru.
Ma dor in egala măsură expresii ca: „romanii mei” sau ” altă întrebare”. Ma îngrozesc in egală măsură bolovanii, din orice parte ar fi zvarliti”, a scris Maia Morgenstern pe Facebook. Actrita a fost prezenta in Piata Victoriei la protestele care s-au facut imediat dupa ordnanta care egaliza hotia in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *