Rosia-Valley-with-Rosia-Montana-Village-680x365

Roşia Montană a fost clasată ca sit istoric de importanţă naţională, printr-un ordin al Ministerului Culturii, emis la finalul anului trecut! Anunțul a fost făcut de însuși ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, printr-o scrisoare adresată profesorului Ioan Piso, transmisă prin intermediul paginii de Facebook. Scrisoarea pare a fi un răspuns adresat profesorului emerit dr. Ioan Piso, expert în istorie și arheologie, la mai multe cerințe pe care acesta din urmă i le-ar fi transmis ministrului la finalul anului 2015. 

Alexandrescu îl asigură pe Piso de tot sprijinul în protejarea moștenirii culturale a României și îi cere profesorului ajutorul „pentru a găsi cele mai bune soluții de protejare a patrimoniului inestimabil de la Roșia Montană”.

„De asemenea, situația sitului de la Roșia Montană se află în atenția mea directă din momentul în care am preluat conducerea ministerului. Experiența dumneavoastră în această problemă va fi de un mare ajutor pentru a găsi cele mai bune soluții de protejare a patrimoniului inestimabil de la Roșia Montană. Doresc să vă spun pe această cale că la data de 30 decembrie 2015 am semnat ordinul de ministru de publicare a noii Liste a Monumentelor Istorice 2015, ce urmează să apară în Monitorul Oficial, prin care întreaga localitate Roșia Montană pe o rază de 2 kilometri este clasată ca sit în categoria A”, a scris ministrul Vlad Alexandrescu pe Facebook, în scrisoarea adresată lui Ioan Piso

sursa: voceatransilvaniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *