femeie2

O femeie a căzut pe stradă, la circa 70-80 de metri de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, şi a suferit un traumatism, personalul de la Urgenţe cerând trecătorilor care au anunţat cazul să sune la Ambulanţă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Constantin Demian, a declarat că procedurile nu permit personalului să scoată o targă sau un cărucior în stradă.

UPDATE:  Întrebat despre acest caz, Raed Arafat a susţinut că medicii au voie să intervină în astfel de cazuri, scrie ziare.com. Hadrian Borcea, coordonator SMURD Bihor, a declarat că nu este interzisă intervenţia în astfel de cazuri şi că fiecare medic în parte decide cum acţionează. Mai mult, acesta a amintit cazul asistentelor şi medicilor de la maternitatea Bucur care au intervenit în cazul incendiului din clubul Colectiv din Bucuresti.

Pe de altă parte, managerul spitalului, Marcela Papici, a declarat pentru Satumarenews.ro că ”Femeia era căzută pe o stradă de lângă spital, nu în fața spitalului, sub ochii medicilor, care nu au făcut nimic. Este mult prea mult ca cineva să-și permită să acuze medicii spitalului că ”poți să mori la doi pași de Unitatea de Primire a Urgențelor Satu Mare”, când aceștia nici nu știau de acest caz”.

______________________________________________________

O femeie a fost la un pas să-și piardă viața marți, după ce i s-a făcut rău și a căzut în zapadă, la circa 70-80 zeci de metri de Spitalul Judetean din Satu Mare. Un trecător a anuntat incidentul la spital, însă cadrele medicale i-au răspuns că nu pot interveni, și că femeia trebuie preluată de un echipaj de la Ambulanță, relatează Satmareanul.net.

femeie2

Sursa foto: satmareanul.net

Nimeni nu știe cum a căzut femeia, dacă s-a împiedicat sau i s-a făcut rău.  Martorii spun că femeia a zăcut în zăpadă aproximativ 20 de minute, până când la fața locului a ajuns un echipaj de la Ambulanță, care a fost solicitată de trecători.

„Noi nu putem să ieșim cu tărgile pe stradă. Dacă se întamplă lângă spital, îi mai preluăm. Dar dacă este la o distanță mai mare de intrare, atunci trebuie sa intervină Ambulanța. Astea sunt procedurile”, a declarat, potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judetean Satu Mare, Constantin Demian.

sursa: voceatransilvaniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *