Surpriză pentru vedeta TVR 1: aflată într-o scurtă vacanţă la Londra, Gianina Corondan a întâlnit pe stradă două celebrităţi – Boris Johnson, fostul primar al Londrei şi actorul Ethan Hawke. Fără cuvinte a rămas însă, când, aflată în zona China Town, a constatat că, într-un restaurant japonez, aproape toţi angajaţii erau români.

„Londra este o extensie neoficială a României, orice aţi spune. Nu doar că are mulţimi de români pe metru pătrat, dar conţine şi mulţimi de prieteni dintre ai mei. Prin urmare, verific din timp în timp ce mai fac. Iar concluzia e: majoritatea dezvoltă ţara altora, dar nu uită nici de a noastră”, şi-a început Gianina Corondan povestea despre mini-vacanţa petrecută recent la Londra. „Acum Mariana Gordan, artist plastic şi scriitor strămutat de 40 de ani la Londra, avea expoziţie şi am profitat de mini-vacanţa de Paşti să particip şi să documentez video aspecte din viaţa ei, pentru un film pe care-l avem în plan cineastul Marius Tudose şi cu mine”.

Prin urmare Gianina şi-a propus ca vizita la Londra să fie tradusă în odihnă activă, astfel că a fost interesată şi a văzut câteva spectacole: Book of Mormon, Ghost House, Inala şi Other People’s Money. „De un timp fac asta pentru a înţelege de ce se repede toată lumea într-acolo şi nu încoace, între Carpaţi. Spectacolele lor sunt o bună oglindă, neaburită, pusă în faţa societăţii globale”, ne-a spus simpatica prezentatoare de la TVR 1.

Am întrebat-o pe Gianina ce a fost „wow” în mini-vacanţa londoneză şi iată ce ne-a povestit:
„Wow a fost o întâlnire cu etiopianca Nazareth, maestru şi trainer culinar, câştigătoare a unor concursuri redutabile, care a dezvăluit cum a inventat crackers-ii tradiţionali etiopieni, ce urmează să fie produşi la scară mare, după ce a câştigat concursul în detrimentul unor lanţuri comerciale binecunoscute. Tot ea a povestit şi despre migraţia din Africa spre UK, foarte asemănătoare cu depopularea României”.

Wow a fost şi faptul că, acum mai concentrată pe feţe (n.r. Gianina prezintă la TVR 1 emisiunea concurs Feţe-Feţe, de luni până vineri, ora 19.00), i-am recunoscut pe stradă circulând lejer pe fostul primar al Londrei, Boris Johnson, undeva în zona hotelului Ritz şi pe actorul Ethan Hawke, în apropiere de Teatrul Old Vic. Cred că au auzit de emisiunea noastră – „Feţe-Feţe” şi s-au dat peste cap să-mi răsară înainte, doar-doar îi vom invita. Să vedem… Deocamdată, este un show pentru românii care vor să se amuze în diverse moduri: vor să-şi testeze abilităţile de a citi chipul uman sau vor să afle cât de uşor pot fi descifraţi”.

Iar în zona China Town, într-un restaurant japonez, aproape toţi angajaţii erau români

Şi o altă întâmplare amuzantă din Londra: „văzuţi fiind cu camera şi microfon în zona China Town, am fost rugaţi de reprezentanţii unui restaurant japonez să filmăm în interior: atmosfera, clienţii şi, dacă putem, să luăm câteva interviuri. Am acceptat, mai ales că eram curioasă şi dornică să fac o Vizită de Lucru. Odată intraţi în lumea acestui local, aveam să constatăm că aproape toţi angajaţii erau români!  Nu poţi, dom’le, să-ţi exersezi limba engleză nici la Londra, că totul este uşor de înţeles în română!” 

Vizită de lucru, în programul de vacanţă al Gianinei: Expoziţia DIOR de la Londra

Şi tot la Londra, Gianina şi-a mai făcut o bucurie: „am mers la V&A (Victoria and Albert Museum) să văd expoziţia DIOR: cozi uriaşe, bilete greu de prins de pe o zi pe alta… dar s-a dovedit a fi o incursiune foarte bine construită şi sintetizată, cu rochii emblematice şi ţinute haute couture cu o viaţa a lor, haine făcute celebre de-a lungul timpului de personalităţi magnifice. Printre altele, se puteau vedea, exact ca într-o Vizită de Lucru, etapele premergătoare fazei finale, de catwalk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *