În presă au apărut informații că Liviu Dragnea va desființa DNA prin comasarea cu DIICOT. Mesajul președintelui este dur: „Jos mâinile de pe DNA!”.

Într-o conferință de presă la Cotroceni președintele respinge comasarea DNA.
Q: DNA si DIICOT unificare, aveti informatii?
A: Am citit in media. Guvernul a dezmintit, dar Guvernul a mai dezmintit si altele. Eu va spun un lucru clar, si mai ales guvernantilor: Jos mainile de pe DNA.

Potrivit unor surse EurActiv, Guvernul Grindeanu va trece la următorul pas în lupta împotriva statului de drept. Din câte se pare se dorește desființarea DNA și a DIICOT și contopirea lor într-o singură instituție.

Această nouă instituție, care va avea prerogative în materie de anticorupție și antiterorism, ar putea fi condusă de Oana Schmidt-Hăineală, numită recent secretar de stat în Ministerul Justiției, scrie euractiv.ro

Fostă șefă a CSM, Oana Schmidt-Hăineală ar fi una dintre persoanele care au lucrat la ordonanța privind modificările la Codul penal.

De asemenea, Guvernul Grindeanu ar avea în plan și un al treilea pas: extinderea grațierii și la fapte de corupție.

Procurorul general Augustin Lazăr, în această dimineață, citat de stiripesurse.ro:  „ (…)În niciun caz nu este necesară o astfel de contopire despre o altă măsură care s-ar discuta să se desființeze prin contopire două structuri de elită ale Ministerului Public, care se pare că deranjează multă lume, de vreme ce își fac datoria.”, a spus Augustin Lazăr, la sediul CSM.

sursa: romani-buni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *