ION CARAMITRU la TRINITAS TV: „Tot ce ține de teatru… nu imi e străin!”

ION_CARAMITRU_SCR.00_04_15_21.Still012ION_CARAMITRU_SCR.00_18_40_02.Still041

ION_CARAMITRU_SCR.00_00_57_17.Still005ION_CARAMITRU_SCR.00_01_00_18.Still004ION_CARAMITRU_SCR.00_26_39_06.Still027ION_CARAMITRU_SCR.00_25_07_19.Still023

Este actor, regizor, președintele UNITER, directorul general al Teatrului Național „I.L. Caragiale” București. Apare rar la televizor și aproape niciodată vorbind despre sine. Însă, în exclusivitate pentru Trinitas TV, Ion Caramitru a acceptat invitația Evelinei Păuna de a vorbi despre momentele de dincolo de scenă: despre istoria personală, despre oamenii care i-au marcat destinul în Teatru.

Omul care ține în mâini cârma Uniunii Teatrale din România vorbește cu cărțile pe față despre transparența culiselor de la premiile UNITER, răspunzând la întrebarea –„Știe Caramitru câștigătorii dinainte?”. – „Niciodată! Aflu odată cu publicul. Dar aici este o chestie care mă și amuză dar mă și întristează…”

Ion Caramitru face un bilanț al anilor în care a fost ministru al Culturii și vorbește despre prezentul său în calitate de Director General al Teatrului Național din București: „E mai greu să fiu directorul general al Teatrului Național, decât a fost să fiu Ministru al Culturii. Pot să spun că tot ceea ce ține de teatru nu imi e străin. Indiferent că e vorba de întreținerea unui teatru – ca instituție, fie că e vorba de structurarea unui repertoriu, fie că este vorba de modul de comportare ca manager, ca director, cu o lume atât de variată și de exotică, uneori, dar și rea, de cele mai multe ori. Câți artiști sunt, atâtea personalități există. Eu aș putea continua și fără o funcție cu titlu sonor”.

Ion Caramitru… într-un interviu despre Credință și biruințe: „Credința în Dumnezeu este în ființa mea, în sângele meu. De altfel, dacă țineți minte, în zilele acelea fierbinți ale Revoluției eu de Dumnezeu vorbeam!”.

Să cultivăm Recunoștința – sâmbătă, 11 iulie, de la ora 19.00,
la Trinitas TV!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *