Situație ciudată în Județul Argeș, bogat din punct de vedere turistic, dar și religios. Ținutul pe care a pus piciorul cu sute de ani în urmă Voievodul Mircea Cel Bătrân deține numeroase locașuri de cult. În două luni de zile, Episcopul Calinic a îngropat nu mai puțin de trei stareți de mănăstire.

Ce se întâmplă în Județul Argeș? Episcopul Argeșului și Muscelului, Calinic Argatu (76 ani, împliniți la începutul lunii iunie), a îngropat în două luni de zile, nu mai puțin de trei stareți de mănăstire! Și toți importanți!

Marele duhovnic Ioasaf Boiciuc

Primul a fost Protosinghelul Ioasaf Boiciuc, starețul de la Mănăstirea Cotmeana, care a murit în condiții suspecte, pe 15 aprilie, după ce, odată cu pandemia, au fost înlăturați din preajma lui, toți cei care îl iubesc.

Mormantul parintelui Ioasaf

Familia a cerut o expertiză de la IML, dar nu a sosit nici până în ziua de azi, dar și dacă va sosi, oamenii oricum știu adevărul, indiferent de ceea ce s-ar scrie în acel act oficial. La înmormântare a venit Preasfinția Sa, Episcopul Calinic, dar, după slujba din biserică, la groapă nu s-a mai deranjat să slujească. S-a anunțat la parastasul de 40 de zile, dar n-a mai ajuns.

Asa a fost inmormantat Ioasaf

A venit a doua zi, să-l înscăuneze pe noul stareț, cel care râde non-stop de când a murit Ioasaf. Discursul lui Caliopie, ”protejatul” lui Calinic a fost de toată jena la înmormântarea celebrului duhovnic de la Cotmeana. O altă față bisericească care a decedat recent, la fel de renumită, a fost starețul de la o mănăstire din Câmpulung Muscel.

Staretul Serafim nu a fost acoperit

Pe data de 9 iunie, în jurul orei 04.00, părintele Serafim Caiea, stareț al Mânăstirii “Negru Vodă” din zona Câmpulungului, a încetat din viață la vârsta de 42 de ani.

Parintele Serafim a murit de tanar

Spre deosebire de Ioasaf Boiciuc, Serafim Caiea a fost înmormântat sâmbătă, 13 iunie, cu fast, și nici nu i s-a acoperit fața, cum s-a procedat la Cotmeana… Ceea ce a dat naștere la și mai multe comentarii, legate de felul în care Ioasaf a urcat la cer. Cei care l-au văzut mort, susțin că era lovit la cap. Dar si mâinile duhovnicului arătau aiurea…

Tristete si la Robaia

O săptămână mai târziu, era înmormântat al treilea stareț din Argeș. Pe 19 iunie, fost chemat la ceruri și părintele Vichentie, starețul mânăstirii Robaia. De 25 de ani era duhovnicul superior al locașului în care viețuiesc 27 de măicuțe.

În urmă cu o săptămână, părintele Vichentie dădea un interviu la un post de televiziune despre starețul de la Mânăstirea Negru Vodă, Serafim Caiea, cu care era bun prieten. Și el a fost prezent la înmormântarea bunului său prieten, de la Câmpulung Muscel.

Inmormantare parinte Vichentie, Robaia

”Dumnezeu a hotărât să îl cheme, să slujească în ceruri la El. Nu știm judecățile lui Dumnezeu care sunt. Or fi vremuri mai grele, o fi mai bine pentru el, Acolo… La noi lasă o lipsă și un gol”, spunea părintele Vichentie Punguță la moartea lui Serafim Caiea. Părintele Vichentie nu era foarte înaintat în vârstă, 67 de ani, dar și el era pensionat ca Ioasaf.

Coroane pentru parintele Vichentie

Și părintele Vichentie a beneficiat de funeralii cu alai, duminica trecută, dar și de prezența lui Calinic & Co. Dumnezeu îi ia la el pe cei buni! Drum bun în ceruri, dragi duhovnici! Cu speranța că Dumnezeu știe ce face!

Parintele Vichentie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *