dieta-fara-sare-5-trucuri-ca-sa-reusesti-sa-mananci-mai-putin-sarat_size1

Timp de secole, sarea a fost folosita in casele noastre in scopuri de curatare. Nu are proprietati toxzice, si datorita acestei proprietati, oamenii au folosit-o pentru curatarea si dezinfectarea caminurilor lor. Este extrem de utila si foarte ieftina.

Tine furnicile departe
Sarea este solutia pentru furnici daca vreti sa tineti furnicile departe de locurile unde se tine mancarea si de ferestre. Puneti niste sare pe pervazuri, sau pe orice alta suprafata unde aveti probleme cu furnicile. Cand este aplicata astfel, sarea va scade nivelurile de umiditate din camin.

Lustruieste alama, cupru si argint

Daca aveti ornamente de alama, cupru si argint, sigur le veti vrea in forma maxima – curate si stralucitoare. Metalele acestea se vor murdari in timp, si va va trebui o metoda ca sa le tineti curate. Sarea este cea mai simpla, ieftina si non-coroziva metoda pentru aceasta problema.

Faceti o solutie de sare cu otet, si frecati bine obiectivele cu o carpa pana stralucesti iarasi. Acest amestec va dizolva mizeria.

Curata masina si geamurile masinii
Combinati cateva lingurite de sare la 4 litri de apa calduta si va puteti curata geamurile de pete care nu se lasa duse altfel. Frecati bine si curatati geamurile cu acest amestec. Vor straluci la final, si efectul acesta va ramane.

Curata scurgerea de la chiuveta
Fa un amestec de sare cu apa fierbinte, si toarn-o direct in scurgere. Depunerile de grasime care tind sa infunde chiuveta in timp si dau si acel miros neplacut de scurgere vor fi dizolvate de sare.

Intinereste pielea
Fa o solutie exfolianta pentru baie amestecand sarea cu ulei de masline sau de lavanda. Aplica peste tot corpul si apoi clateste cu apa si vei vedea cum se scurge pielea moarta de pe tine. Sarea rejuveneaza pielea si elimina celulele moarte de la suprafata pielii.

Culori mai puternice

O solutie incredibila pentru covoare sau perdele – daca vreti sa aiba culoarea de odinioara, inainte de a fi spalate. Cu o singura spalate, culoarea lor poate fi readusa la original, daca inainte se aplica o solutie de apa cu multa sare – pur si simplu puneti o carpa in aceasta solutie si frecati bine suprafata a ceea ce vreti sa curatati. Veti vedea ca puteti curata pete care nu ar fi iesit folosind alti detergenti.

Dureri de dinti
Cand mai aveti dureri de dinti, dizolvati niste sare in apa calduta si folositi solutia aceasta ca o apa de gura. Are efecte incredibile, si curata foarte bine si gura.

Albit dinti
Faceti o solutie de sare cu bicarbonat pentru a albi dintii. Puteti folosi acest amestec oricand doriti. Va va ajuta sa pastrati dintii albi si curati.

TRADUCERE: Echipa dr. Andrei Laslau
SURSA: http://www.naturalcuresandhomeremedies.com/spreading-salt-around-the-house-heres-why-its-so-incredible/
SURSE SELECTIVE: wikipedia.org