Ianna Novac, Marcel Pavel și Nicolae Voiculeț au făcut un spectacol de excepția în atmosfera încărcată de frumusețe și istorie a Ateneului Român, un simbol al culturii și identității românești, unde Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a organizat Gala 100 pentru Centenar. 
„A fost o seara cu o incarcatura deosebita pentru mine.
Desăvârșirea României a fost  acum 100 de ani când Basarabia  s-a unit cu țara mamă  și în această seară am trăit niște emoții enorme cântând unele din cele mai frumoase piese ale unor artiști care au făcut demult unirea prin muzică. Recitalul meu din această seară a fost un omagiu adus celor doi artiști din Basarabia, Ion și Doina Aldea Teodorovici datorită cărora noi românii de peste Prut vorbim, cântăm și simțim românește.
Mulțumesc doamnei Natalia Intoteru, Ministru al Diasporei, pentru invitație și pentru bucuria de celebra  Marea Unire alături de toți românii” a scris Ianna pe facebook.
Atât Ianna cât și doamna ministru Natalia Intoteru au purtat rochii superbe semnate Clara Rotescu.
Cu prilejul Galei, a fost lansată și Enciclopedia Românilor de Pretutindeni, un demers al MRP, materializat prin expertiza Institutului pentru Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române. Enciclopedia adună la un loc cele mai relevante date și informații despre comunitățile de români de pe toate meridianele lumii și prezintă români care prin activitatea lor aduc cinste și onoare țării.
 
Seara s-a încheiat cu o recepție în superbul foaier al Ateneului Român. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *