FPaul Surugiu-Fuego a dovedit încă o dată că este cel mai iubit artist român din Basarabia, asta după ce marți, 12 martie, a susținut un concert grandios la Chișinău, pe scena Palatului Național – „IUBIREA ÎNFLOREȘTE PRIMĂVARA”.

Fuego si compozitorul Eugen Doga

Show-ul, a cărui bilete s-au epuizat complet cu două săptămâni înainte, a fost de anvergură, peste trei ore și jumătate de spectacol, cu invitați speciali, alături de două orchestre – ORCHESTRA FRAȚILOR ADVAHOV și ANGRY BAND, realizând un melanj între muzica pop, șlagărele sale și muzica populară românească.

Fuego a primit o diploma din partea Ministerului Culturii din Republica Moldova
Fuego este recunoscut pentru calitățile sale vocale. Artistul se află într-un moment important al carierei sale

În semn de prețuire, Ministerul Culturii Republicii Moldova i-a decernat lui Paul Surugiu o distincție de onoare, înmânată pe scena Palatului, pentru contribuția deosebită adusă muzicii și pentru cei 25 de ani carieră, sărbătoriți cu mare fast. Spectacolul a fost copleșitor, având un final în care Fuego a cântat despre unire, despre neamul românesc, picând în geninchi, iar sala ridicându-se în piciore, aplaundându-l minute în șir, cu emoții și urale pentru felul demn și onest de-a spune și de-a cânta valorile de cele două maluri ale Prutului.

Fuego si Eugen Doga (autorul celebrului vals inclus în coloana sonoră a filmului “Gingaşa şi tandra mea fiară”, numit de UNESCO a patra capodoperă muzicală a secolului XX)

Momentele speciale s-au ținut lanț în maratonul oferit de Fuego publicului basarabean, cel care îl adulează și-l apreciază pentru felul său și pentru toate șlagărele lui. Un astfel de moment a fost acela în care s-a stins lumina în sală și peste 500 de oameni și-au aprins telefoanele, vibrând la ceea ce le-a cântat Fuego. Dar de departe, de colecție rămâne apariția marelui compozitor Eugen Doga, alături de care Fuego a cântat piesa „CODRII MEI” și în premieră, o nouă capodoperă, scrisă chiar pentru el.

Distinctia primita de Fuego din partea Ministerului Culturii din Moldova

În anul 2012, Fuego a fost decorat de către Președenția Republicii Moldova, cu cea mai înaltă distincție în stat, titlul de „ARTIST AL POPORULUI”, pentru merite speciale și pentru promovarea Basarabiei peste tot în lume! Pe Fuego îl puteți vedea în fiecare duminică, pe TVR 2, de la ora 15.00, la DRAG DE ROMÂNIA MEA!  Duminica aceasta invitații lui sunt Gheorghe Gheorghiu, Camelia Potec, Lucia Hossu Longin, Ileana Șipoteanu, pianistul Robert Creimerman și actorii Cristina Deleanu și Eugen Cristea!  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *