1798799_713762228750796_2454629283180196064_n eminescu

Astăzi se împlinesc 126 de ani de la moartea poetului nostru național Mihai Eminescu. Cu acest prilej, Fuego a scris câteva rânduri emoționante.

”Când suntem deplini și uităm ce-i simplitatea, EMINESCU SĂ NE JUDECE. Când scoatem ce-i mai rău din noi și dușmănim, și învinovățim și nu iertăm și nu chibzuim, EMINESCU SĂ NE JUDECE. Tot lui să-i aparțină judecată și atunci când lovim fără rost cu arma cuvântului în cei pe care nu-i cunoaștem. De jignim, ori rănim, de facem cu bună seamă ironii lipsite de înțelepciune, EMINESCU SĂ NE JUDECE.

Ai zice că ar trebui să nu ne pese de nimeni și de nimic. Măcar la EMINESCU să ne mai gândim atunci când transformăm țara asta, țara noastră de glorii și de dor, într-una a nimicului, a josniciei, a ieftinelilor și a mediocrității, uitând că doar prin noi o poate aștepta ceva măreț, căci viitoru-i mare, mare viitor. De nu mai apare speranța la orizont, EMINESCU SĂ NE JUDECE!

Când simțim că nu mai avem modele, EMINESCU SĂ NE JUDECE. Când ni se pare că s-au închis potecile afirmărilor, când totu-i gri, când pare că lacul codrilor albaștri a secat, EMINESCU SĂ NE JUDECE. De judecata aspră a genialității lui s-avem parte și-atunci când îl renegăm, nu-l citim, ori nu-l cunoaștem, căci Eminescu este idolul incontestabil al tuturor și totuși prea puțin îl cunosc. Când ne fură careva identitatea, iar noi ne lăsăm furați, EMINESCU SĂ NE JUDECE! Când latina-i slovă nu mai poate repara, EMINESCU SĂ NE JUDECE!
Azi, pe 15 iunie, la 126 de ani de la moartea sa, EMINESCU SĂ NE JUDECE!”, Fuego.

One thought on “Fuego: ”Când simțim că nu mai avem modele, EMINESCU SĂ NE JUDECE””
 1. Foarte frumoase aceste cuvinte …Felicitari,Paul pentru aceste randuri atat de profunde,pentru ca nu uiti de marile noastre valori!Eminescu ramane nemuritor,el traieste si astazi prin opera sa vasta!
  Mândru rege-al poeziei
  Ne-ai adus în suflet dorul
  Te cinsteşte pe vecie
  Sfânt maria sa, Poporul.
  Ne-ai adus în suflet dorul
  Mai aproape este cerul
  Pana ta întreg cuvântul
  Ne explică azi misterul.
  Veşnic să trăieşti bădie
  Pentru tot ce ne-ai lăsat,
  Pentru cânt şi poezie
  Tu, al rimei împărat!
  ( Veronica Dron)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *