extract-din-frunze-de-masline-680x420

O dată cu venirea primăverii șimclima se încălzește, rost de viroze și răceli. Există un ingredient natural, de care nu multă lume știe, care este ideal pentru combaterea acestor probleme de sezon.

Poate la început nu iei în considerare un mic strănut, tusea sau o stare de apatie, însă, pe măsură ce acestea se intensifică, își dai seama că răcești. Dacă nu vrei să iei mesicamente de la farmacie, există un remediu naturist care te ajută să scapi de problemă și să îți întărești sistemul imunitar.

Este vorba despre extractul din frunze de măsline care se pare că nu doar ajută la vindecarea răcelilor, dar ajută și la refacerea organismului după ce ai făcut o radiografie, protejează împotriva virusului HIV, herpesului, este un excelent antioxidant și ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism.

În 1960, cercetătorii americani au descoperit că extractul de frunze de măsline conține o substanță numită oleuropeină, care reduce tensiunea arterială și ucide virușii, fiind toxică unui spectru larg de bacterii, ciuperci și paraziți. La fel se comportă un alt compus al extractului din frunze de măsline numit monoterpena.

Așa cum spuneam mai sus, extractul din frunze de măsline ucide inclusiv virusul HIV, însă cercetătorii nu au reușit să afle dacă acest extract ajută și la vindecarea bolii provocate de virus.

Alte beneficii ale extractului de frunze de măsline

Extractul din frunze de măsline ar trebui să existe în orice gospodărie, deoarece ajută și la recuperare aorgansimului după ce este expus la razele X. Și majoritatea dintre noi, mai ales când ne confruntăm cu o răceală, megem repede la medic să facem radiografie. Acest ingredient ne protejează, așadar împotriva radiațiilor.

De asemenea, când mergi la dentist și ți se dă de făcut o radiografie panoramică, ești trimisă într-o sală în care ți se pune, ca măsură de protecție, un ”șorț” foarte greu. Deși razele X ajută la diagnosticarea unei probleme de sănătate, pot face ravagii la nivelul țesuturilor corpului. Ei bine, extractul din frunze din măsline are efectul ”șorțului” greu pe care îl primim în laboratorul de radiografiere.

Extractul este un puternic antioxidant, datorită oleuropeinei. Aceasta pornește la ”vânătoare” de radicali liberi în organism pe care îi detectează și eradichează. Misiunea oeluropeinei este îndeplinită înainte ca radicalii liberi să reușească să ne afecteze țesuturile.  Conform studiilor, efectul extractului din frunze de măsline este atât de puternic, încât poate vindeca persoane intoxicate cu pesticide.

Foto: 123rf.com

sursa: unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *